Як українцям не втратити частину пенсії: Є момент, який треба знати

Це стосується майбутніх пенсіонерів

У Пенсійному фонді України звернули увагу громадян на важливу деталь під час звернення за призначенням пенсії. Адже бувають випадки, коли під час подання заяви на призначення пенсії, українці випадково втрачають частину своїх майбутніх виплат.

Під час подачі заяви на призначення пенсійних виплат важливу роль відіграє рік, у який це було зроблено.

Так, якщо вам виповнилося 60 років, наприклад, 12 січня, і ви звернулися до ПФУ вже після дня народження, то пенсійні виплати вам призначать з огляду на середню зарплату 2020 – 2022 років.

 

А якщо подати звернення заздалегідь у грудні, то враховуватиметься зарплата 2019 – 2021 років. Відповідно, пенсія буде меншою.

Тож майбутнім пенсіонерам, які народилися на початку року, не варто спішити з оформленням виплат. Краще зачекати, аби потім через свою ж помилку не жалкувати, що пенсійні виплати такі мізерні.

Джерело: Телеграф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень