Як стати громадою зі щасливими людьми: у Луцьку відбулася масштабна Об`єднувальна зустріч

За підтримки політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ»

У Луцьку відбулася масштабна Об`єднувальна зустріч представників місцевого самоврядування.

Сотні гостей, серед яких нардепи, міські голови, очільники місцевих рад, керівники тергромад від партії «ЗА МАЙБУТНЄ», обговорили на території Луцького замку успіхи та подальші плани в просуванні реформи децентралізації.

Масштабу зустріч підтримали народні депутати України та лідер політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Ігор Палиця.

Лідер партії "ЗА МАЙБУТНЄ" Ігор Палиця
Лідер партії "ЗА МАЙБУТНЄ" Ігор Палиця

Під час об`єднавчої зустрічі учасники ділилися досвідом і проблемами, з якими зіштовхнулися в ході реалізації реформи. Потім – сформували подальший план дій, аби ефективно розвивати місцеве самоврядування. Одна з умов для зростання потужності місцевих громад – це розширення повноважень і збільшення фінансових ресурсів на місцях:

Для розвитку громад фінанси відіграють основну роль. Вони так і не отримали фінансову свободу, тож децентралізація в цьому напрямку не завершена, хоча і є однією з найуспішніших реформ у країні. На місцевому рівні мають вирішуватися питання про встановлення місцевих податків і ставок за ними, про надра та корисні копалини, про долю лісів.

 

Підприємства, які працюють на території громади, мають бути там зареєстровані та сплачувати податки до місцевих бюджетів. При такому господарському підході знайдуться нові можливості для розвитку», — відзначають у партії «ЗА МАЙБУТНЄ».

Реформа децентралізації в регіонах відбувається з різною ефективністю, відзначили під час зустрічі. Області, які успішно запроваджують реформу, уже бачать позитивні результати. Зокрема, Луцьк, говорить народний депутат, лідер партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Ігор Палиця:

Безперечно, децентралізація суттєво посилила можливості та роль громад у житті країни. Але її темпи впровадження в кожній області різні. Багато залежить від місцевого самоврядування, тому саме на місцевому рівні потрібно об’єднуватися і реалізовувати важливі для територій проєкти.

 

Яскравий приклад успішної децентралізації — Волинська область. Сьогодні Луцьк посідає друге місце в списку найкомфортніших міст України. Це є результатом роботи місцевої влади, більшість якої складають представники партії «ЗА МАЙБУТНЄ».

Водночас багато територій досі лишаються депресивними, оскільки не мають стимулів для розвитку й можливостей самотужки розв`язати місцеві проблеми.

Тож партія «ЗА МАЙБУТНЄ» й надалі готова допомагати громадам визначати напрямки економічного розвитку та залучати інвестиції на місця:

Наша партія «ЗА МАЙБУТНЄ» продовжуватиме обстоювати права територій і їх достатнє фінансування. Адже розбудова України починається з розбудови громад і їхнього фінансового суверенітету! — наголосив Ігор Палиця.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень