Як приготувати баклажанну ікру на зиму: 3 рецепти, які підкорять будь-кого

Вона може бути як закускою, так і гарніром

Серпень справедливо вважається прекрасним часом для приготування консервацій. Ікра баклажанна в цей період виходить ароматною і насиченою. Ми підібрали три різні рецепти, які варто спробувати.

Баклажанну ікру можна приготувати для вживання в короткостроковій перспективі або ж закрити на зиму.

Ікра з баклажанів по-одеськи

Смачна ікра з печених баклажанів по-одеськи готується дуже просто і дає змогу використовувати мінімум рослинної олії.

Інгредієнти:

  • 4 – баклажани;
  • 2 – помідори;
  • 2 – солодких перці;
  • 1 – цибуля;
  • 2-3 – зубчики часнику;
  • петрушку;
  • любисток;
  • 3 ст. л. – олії нерафінованої;
  • 1ст. л. – винного оцту;
  • сіль;
  • перець.

Баклажани, помідори та перець миємо, а цибулю та часник - очищаємо. Баклажани розрізаємо на половинки та запікаємо їх. Далі беремо ложку і зішкрібаємо м'якоть плода. Її потрібно дрібно-дрібно нарізати ножем, щоб баклажан став практично однорідною масою. Потім відкидаємо на сито, щоб пішов зайвий сік.

Помідори ріжемо на четвертинки і натираємо на тертку так, щоб шкірка залишилася потім у руках. У страві вона не потрібна. Додаємо томати до баклажанів.

Перець і цибулю нарізаємо на дрібні кубики. Зелень вибираємо на свій смак. Її потрібно дрібно нарубати, а часник - під прес. Переміщаємо їх та овочі в миску. Заправляємо все оцтом, олією та приправляємо за смаком. Змішуємо і залишаємо хоча б на годину в холодильнику, щоб усі смаки розподілилися.

Баклажанна ікра — класичний рецепт

Смак цієї страви багатьом знайомий. З перевіреним рецептом можна щоразу отримувати прогнозований і бажаний результат.

Інгредієнти:

  • 2 кг – баклажанів;
  • 1,5 кг – помідорів;
  • 1 кг – болгарського перцю;
  • 700 г – моркви;
  • 1 кг – ріпчастої цибулі;
  • 2 – перці чилі;
  • 6 ст. л. – солі;
  • 1 ст.л. – цукру;
  • 3 ст.л. – оцту.

Баклажани вимиваємо і нарізаємо на середні кубики. Замочуємо їх у холодній воді та всипаємо чотири столові ложки солі. Ненадовго залишаємо, а потім проціджуємо.

Обсмажуємо баклажани на рослинній олії та викладаємо в каструлю, в якій будемо тушкувати ікру.

Цибулю чистимо, нарізаємо дрібними кубиками й обсмажуємо на олії. Пересипаємо до баклажанів. Також потрібно помити, почистити, порізати й обсмажити болгарський перець, а потім - всипати його до решти овочів.

На помідорах робимо хрестоподібні надрізи і заливаємо на кілька хвилин окропом. Після цього шкірку буде легше очистити. М'якоть томатів нарізаємо на кубики й тушкуємо кілька хвилин на сковороді під закритою кришкою. Пересипаємо їх у каструльку.

Приправляємо, додаємо чилі, перемішуємо і тушкуємо близько 40-50 хвилин. Вливаємо оцет, перемішуємо і можна закатувати.

Ікра баклажанна на зиму - готова.

Баклажанна ікра — бабусин рецепт

За цим рецептом вийде 4,5 літра ікри.

Інгредієнти:

  • 2 кг – баклажанів;
  • 1,5 кг – помідорів;
  • 500 г – моркви;
  • 1 кг – кілограм болгарського перцю;
  • 500 г – цибулі;
  • 200 г – часнику;
  • 200 мл – олії;
  • 200 г – цукру;
  • 80 мл – яблучного оцту;
  • 100 г – солі;
  • 1 ч.л. – чорного меленого перцю.

Цибулю, моркву та часник очищаємо, а перець, баклажани та помідори миємо. Баклажани потрібно нарізати на кубики, цибулю - на півкільця, перець - соломкою. Моркву натираємо на крупній тертці. Помідори треба подрібнити блендером або пропустити через м'ясорубку.

Тепер приступаємо до готування. У великій каструлі на олії обсмажуємо цибулю та моркву до м'якості. Додаємо перець і готуємо ще п'ять хвилин.

Далі йдуть перебиті помідори та спеції. Усе перемішуємо і доводимо до закипання. Після цього готуємо на середньому вогні близько 10 хвилин.

Всипаємо баклажани, а після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо 50 хвилин. Перемішуємо час від часу для рівномірного приготування.

Часник потрібно пропустити через прес і додати до ікри, влити оцет. Помішуємо і готуємо п'ять хвилин. Після закипання вимикаємо вогонь. Баклажанна ікра на зиму - готова. Тепер її можна перемістити в простерилізовані банки й закатати. Накриваємо і залишаємо так до охолодження. Після цього прибираємо на зберігання.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень