Як правильно вибирати та поєднувати кольорові речі

Треба зважати на тип зовнішності

Влітку як ніколи хочеться носити яскравий одяг. Саме тому в цю пору в жіночому гардеробі з’являються блакитні, рожеві, жовті, соковито-зелені та речі інших насичених відтінків. Проте не завжди цей одяг вдається вдало поєднати в образах, а іноді колір взагалі наче не підходить, робить відображення в дзеркалі наче змарнілим, підкреслює недоліки шкіри. Все це не якась дивина, а прямий признак того, що або певний колір не підходить під тип зовнішності, або неправильно поєднаний з іншими речами. Розберемо ці питання, щоб уникнути помилок при створенні літніх образів.

Підбір кольорів під тип зовнішності

Тип зовнішності визначають за відтінком волосся, очей та шкіри. В різних людей ці характеристики суттєво відрізняються і при цьому впливають на те, як буде виглядати той чи інший відтінок в образі. Загалом, прийнято виділяти 4 кольоротипу зовнішності:

  1. Весна. Сюди відносяться жінки з світлим русявим волоссям та світлою шкірою, зазвичай в них сірі, світло-карі чи блакитні очі.

  2. Зима. До цієї групи належать чорняві дівчата. Для цього типу характерна світла шкіра, зелені, сині чи темно-карі очі.

  3. Літо. Це жінки зі світлою шкірою холодного відтінку, попелястим волоссям і світлими очима.

  4. Осінь. Цей кольоротип характеризується золотавою шкірою, теплого відтінку, виразними очима та рудим волоссям.

Якщо говорити про кольори, то для дівчат, що належать до типу «Весна» краще підбирати жіночий одяг в блакитних, жовтих, бузкових та світло-зелених відтінках. Вони гармонійно поєднуються з рисами зовнішності.

Для жінок типу «Зима» більше підійдуть синій, зелений, фіолетовий та червоний колір. Насичені відтінки добре підкреслюють природну яскравість брюнеток.

Дівчата-«Літо» з блідою шкірою та попелястим відтінком волосся як ніхто потребують додаткових фарб. Тож їм підійдуть яскраві сині, жовті, зелені та блакитні кольори, причому, чим вони інтенсивніші, тим краще.

Для жінок, чия зовнішність відповідає типу «Осінь» підійдуть всі відтінки зеленого та оливи. А ще їм пасують червоні кольори та бірюзовий.

Крім того, що важливо розуміти свій тип зовнішності, аби правильно підібрати яскравий колір, ще варто також вміти його поєднувати в образах. Є кілька хитрощів.

Як правильно створювати стильні образи з кольоровими речами

Діяти треба поетапно і краще поступово додавати яскраві деталі. Наприклад, почати можна з аксесуару яскравого кольору, а потім переходити на речі: блузки, брюки, футболки, спідниці та сукні. Знайти жіночий одяг на літо в яскравих відтінках можна на різні смаки.

Проте, створюючи образи з кольоровими речами, треба бути обачним. При великій кількості фарб можна досягти ефекту перенасичення та несмаку. Аби цього не сталося, варто знати кілька правил:

  1. Краще обрати одну яскраву річ, яка буде слугувати акцентом. Для створення стильного наряду треба доповнити її одягом в нейтральних відтінках.

  2. В образі має бути не більше 2-х яскравих речей. Наприклад, можна створити тандем з ремінця і сумки, босоніжок і блузки, брюк і хустинка тощо.

  3. При поєднанні кількох яскравих кольорів, краще, щоб їх кількість не перевищувала трьох. Причому вибирати треба або контрастні поєднанні, або відтінки з одного спектру (блакитний, синій, бірюзовий, наприклад).

  4. Не забувайте про деталі. Яскраве жіноче взуття, сумочка, хустинка, ремінець чи навіть прикраси можуть стати тією ізюминкою, яка додасть фарб в базовий образ, але при цьому не викличе ефекту перенасичення кольором.

До речі, що стосується контрастних поєднань, то можна знайти в інтернеті прикладі вдалих комбінацій та керуватися ними при створенні образів. Наприклад, вдало виглядають блакитний з зеленим, синій з червоним або жовтий з пастельним лавандовим.

Загалом, як можна відзначити, немає нічого складного в тому, щоб вдало поєднувати яскраві кольори в повсякденних літніх образах. Головне правильно підібрати відтінок та знати певні правила, за якими прийнято комбінувати кольорові речі з іншими деталями.

*

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень