Як правильно удати, що ви щось тямите у парфумах

Актуально для компаній, де кривляться від висловів «зібрати парфумерний гардероб» або «слухати аромати»

Кілька підказок, як справити враження, що ви тямите у сучасній парфумерії й при цьому не є занудою. 

  1. Кажіть, що ви користуєтеся функціональними ароматами. Ніхто толком не знає, що це означає, але усі популярні бренди запевняють, що за такими парфумами майбутнє. За цим словом переховується виключно маркетинг, адже по суті будь-який парфум функціональний, адже пов’язані з нашими емоціями чи спогадами. 
  2. Кажіть, що парфуми для вас - це ольфакторні* враження. Подорожувати за допомогою парфумів полюбляли завжди, а виробники намагаються розширити наші кордони за допомогою ароматів. 
  3. На питання про ваш улюблений парфум відповідайте, що практикуєте layering, що буквально перекладається як кілька шарів. Тому ви обираєте композиції з мінімумом компонентів та моно назвами, і полюбляєте міксувати їх між собою.  
  4. Вдавайте невдоволення, якщо хтось вас питатиме, аромат у вас жіночий чи чоловічий. Це реально парфум-шеймінг. Всі знають, що розподіл парфумів на чоловічі й жіночі – це рішення маркетологів минулого століття. Парфумери ніколи не поділяють парфуми за статевими ознаками, модні аромати завжди гендер-фрі. 
  5. Якщо хтось у компанії каже, що колишні парфуми зараз вже зовсім не ті, відповідайте це все - IFRA. Це організація яка пильнує, щоб у парфумах не було алергенів, а тому періодично викреслює з їх складу деякі компоненти, тому парфумерам доводиться шукати нові формули, і тому складається враження, що парфуми «вже не ті». 

Пам'ятайте, що аромати навколо нас відповідають за 75% наших емоцій, і парфумерія завжди була способом втекти від реальності. 

* -   у латині є термін «olfactus» - тобто нюх, а від нього в англійській мові утворився вираз «olfaction» - позначення всього, що стосується нашого сприйняття ароматів. Тож ми кажемо «ольфакторний», коли говоримо про механізми відчуття запахів, взаємодію людини з ними, їх розуміння.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень