Як правильно позбутися освячених речей: народні прикмети

Те, що ви принесли з храму, не можна викидати на сміття

Що робити, із залишками освяченої верби, пасками та шкаралупою від крашанок?

Освячена верба

Існує обряд, коли встромляли гілочки верби на земельній ділянці, який збиралися обробляти.

Якщо ж у вас нема городу, то можна згодувати гілочки худобині, спалити в печі, або закопати десь неподалік від свого будинку.

Також освячені гілочки можна пустити по річці. Вважається, що проточна вода змиває весь негатив і позбавляє будь-які речі магічних, чаклунських або будь-яких цілющих властивостей. Тому вербу можна без докорів совісті кидати в струмок. 

Освячена паска

Церква категорично забороняє осквернення продуктів, таке як, топтання або розкидання. Наші предки часто закопували залишки великодньої їжі, а випічкою підгодовували птахів. У жодному разі не можна викидати залишки паски чи іншої освяченої їжі у відро для сміття.

Паску потрібно обов'язково доїсти, або, в крайньому випадку, закопати в такому місці, де ніхто не ходить, щоб не тупцювати по ній, не їздять машини та не займаються земельними роботами.

Також можна викинути засохлу паску у воду (але не в болото, а в річку або струмок) чи спалити її залишки (попіл теж закопати).

Шкаралупа від крашанок

До шкаралупи, що залишилась після Великодня, наші предки ставились дуже уважно і вважали, що викидати її – гріх.

Тому її закопували в полі, на городі чи в саду. Вважали, що це зробить землю більш родючою.

Як і залишки пасок, освячені шкаралупи «віддавали» воді: кидали у річки, озера та інші водойми. Вважалось, що у свято вода здатна донести шкаралупу до світу мертвих і так вони знатимуть про настання свята Воскресіння Господнього.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Теги: прикмети
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень