Як прати куртку в машинці, щоб не збився наповнювач: список «золотих» правил

Це має знати кожен

Перед пранням куртку треба підготувати. Варто перевірити, чи не залишилося у кишенях якихось дрібних предметів, які під час прання можуть або самі зіпсуватися, або пошкодити куртку чи навіть пральну машинку. Усі замки, ґудзики та інші застібки потрібно застебнути, а куртку вивернути.

Не варто забувати і про знімні елементи, наприклад, хутро на капюшоні. Якщо воно відстібається, його обов’язково потрібно зняти.

Варто також перевірити, чи немає на її поверхні дірок чи швів, які розходяться. Такі «ненадійні» місця треба усунути одразу – міцніше пришити ґудзики, зашити дірку чи прошити міцніше шов.

Як прати зимову куртку в машинці

  • Завжди ознайомлюватися з інформацією на ярличку
  • Використовуйте додатковий цикл полоскання, щоб повністю виполоскати з матеріалу мийний засіб
  • Надавайте перевагу тим мийним засобам, які призначені для прання верхнього одягу. Гелі завжди кращі для прання курток, ніж пральний порошок
  • Якщо раптом з якихось причин на куртці немає ярлика з важливою інформацією, то можна використати під час прання загальні рекомендації, які підійдуть для більшості курток – режим делікатного прання і температура – 30 градусів. Віджим – на найнижчих обертах
  • Якщо ваша куртка пошита з синтепону, у цьому разі також підійде температура 30 градусів, але варто прати виріб не довше, ніж 40 хвилин, а також не використовувати віджим у машинці.
  • Щоб наповнювач не збився, варто кинути у барабан разом з курткою кілька спеціальних м’ячиків для прання або м’ячів для великого тенісу.
  • Не варто використовувати ополіскувачі та кондиціонери, також не варто додавати під час прання курток миючі засоби, які містять хлор.
  • Не варто класти у барабан машинки разом з курткою інші речі, щоб не виникла ситуація, коли куртка чи будь-який предмет одягу полиняють і забарвлять інші речі.

Джерело: Патріоти України

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень