Як почистити клавіатуру ноутбука або ПК в домашніх умовах

3 прості способи

Кожен із нас хоча б раз у житті стикався із різними забрудненнями побутової техніки. І якщо ви знаєте, як правильно почистити екран телевізора, щоб не було розводів, радимо звернути увагу також на прості лайфхаки, як позбутися від пилу та крихт на клавіатурі ноутбука або персонального комп'ютера. theLime ділиться перевіреними порадами.

За допомогою слайма

Слайм або, як його ще називають, лизун – це дитяча іграшка, що складається із в'язкого желеподібного матеріалу.

Щоб почистити клавіатуру ноутбука або персонального комп'ютера, необхідно наклеїти слайм на поверхню з клавішами, а потім акуратно зняти.

 

До лизуна прилипнуть дрібні частинки сміття та пилу.

Процедуру можна повторити кілька разів, а потім протерти поверхню ще й спеціальною серветкою для техніки. Зазначимо, що спиртові та гігієнічні серветки не підійдуть: фарба, яка використовується для позначення літер та інших символів на клавіатурі, зітреться. А олія, яка входить до складу серветок, спричинить залипання.

За допомогою ватної палички, пензлика або невеликої щітки

Беремо ватну паличку, змочуємо її у медичному спирті або спеціальному засобі для догляду за технікою і протираємо забруднені ділянки.

Замість ватної палички можна скористатися зубочисткою або сірником з намотаною на них ватою, а також невеликою щіточкою або простим пензликом для малювання.

Потім витираємо поверхню кнопок вологою серветкою для ноутбука. Замінити спеціальну серветку, призначену для догляду за оргтехнікою, можна спреєм для екранів: збризкуємо м'яку ганчірку або спонж і протираємо кожну клавішу.

За допомогою пилососа зі зворотним видуванням, балончика зі стисненим повітрям або фена

Використовувати пилосос або балончик простіше простого - тонкий струмінь повітря швидко видує весь пил та крихти.

Зазначимо, що сильний потік повітря може призвести до випадання клавіш, тому з цими способами слід бути обережними.

Застосовуючи фен, його потрібно тримати на відстані 15 см від ноутбука чи комп'ютера та встановити режим холодного повітря. В іншому випадку тепле повітря може пошкодити контакти та внутрішні елементи.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень