Як підключити Wi-Fi без світла: що робити, щоб інтернет працював

Підключення до інтернету в умовах відсутності світла - здійсненне завдання, але потрібно знати кілька деталей

За два роки карантину багато українців звикли працювати віддалено з дому. Та й взагалі, інтернет у квартирі давно став невід'ємною частиною життя. Але відключення світла вносить значні корективи в уже налагоджені процеси і перед нами гостро постало питання, як підключити Wi-Fi без світла.

Як підключити Wi-Fi без світла - рекомендації

Підключитися до Wi-Fi у квартирі, якщо немає світла, непросто, оскільки для інтернету потрібна електрика, причому не тільки вам, але й вашому провайдерові. Тому спершу слід переконатися, що при відсутності світла в будинку обладнання вашого інтернет-провайдера теж працює на резервних джерелах живлення.

Якщо ні, то інтернету у вас не буде, навіть якщо ви заживите свій роутер.

 

Зазвичай у будинку є кілька провайдерів, і якийсь із них використовує технологію GPON (гігабітна пасивна оптоволоконна мережа), і може працювати при відключенні електроенергії.

Щоб Wi-Fi працював без світла, потрібно заживити модем і роутер, який приймає сигнал з кабелю провайдера. Це можна зробити за допомогою павербанка, джерела безперебійного живлення, генератора тощо.

Головне пам'ятати про безпеку - генератори на бензині і дизелі не можна ставити в закритих приміщеннях, а автомобільні акумулятори можуть виділяти токсичні речовини.

Час роботи залежить від потужності вашого джерела живлення. Вам знадобляться два павербанки - по одному для роутера і оптичного термінала, А також два USB-дроти DC розміром 5,5 мм х 2,1 мм.

Як підключити бездротовий Wi-Fi - лайфхак

Якщо з домашнім інтернетом не складається, можна підключитися до Wi-Fi у квартирі за допомогою смартфона. Більшість моделей здатні працювати як роутер і роздавати мобільний інтернет на інші пристрої.

Цей варіант працює, якщо у вас є мобільний інтернет, оскільки від відключень світла страждають і вишки мобільних операторів.

Для цього на смартфоні потрібно включити режим точки доступу, і тоді інші пристрої побачать цю мережу Wi-Fi та зможуть до неї підключатися. Не забудьте поставити пароль, щоб недобросовісні сусіди не спалювали ваші мобільні гігабайти.

Мінус такого варіанту - смартфон може нагріватися більше звичайного і буде швидше розряджатися.

Деякі моделі Wi-Fi-роутерів працюють не тільки від проводового інтернету, але і від мобільного.

 

Для цього потрібна вільна SIM-карта, яка вставляється в роутер і ловить мережу 3G або 4G.

Є кілька видів таких роутерів. Деяким потрібна електрика, а є моделі, які можна вставити в USB-роз'єм ноутбука і вони будуть живитися від нього, і роздавати інтернет від мобільного оператора.

Як включити точку доступу на Android і iPhone - покрокова інструкція

Оскільки смартфон можна використовувати як модем, розберімо, як включити точку доступу на Андроїді й Айфоні.

Якщо ваш смартфон на операційній системі Android, зробіть наступні кроки:

  • свайпніть по екрану зверху вниз
  • знайдіть і клацніть по значку «Точка доступу»

Тепер ваш телефон роздає Wi-Fi, і інші ваші пристрої можна до цієї мережі підключити.

Якщо затиснути значок «Точка доступу» - відкриється меню з налаштуваннями цього режиму, де можна придумати назву мережі, задати пароль для підключення, обрати діапазон частот - 2,4 або 5 ГГц.

Те ж саме можна зробити через меню «Налаштування»:

  • знаходимо розділ «Підключення»
  • далі - «Мобільна точка доступу і модем»
  • потім «Мобільна точка доступу».

Перемістивши повзунок, ви увімкнете або вимкнете роздачу Wi-Fi, а тапнувши по розділу - відкриєте настройки режиму.

Щоб включити точку доступу на Айфоні, потрібно зайти в меню «Параметри», у розділі «Стільникові дані» знайти підрозділ «Власний хот-спот» і включити функцію «Дозволити з'єднання всім». Також там можна поміняти пароль до цієї мережі Wi-Fi із запропонованого на свій.

Також включити або вимкнути «хот-спот» на iPhone можна, якщо провести по екрану знизу вгору - там повинен бути значок «Власний хот-спот».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень