Як підготувати смартфон до роботи без інтернету та мобільного зв'язку

Корисні рекомендації

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

На випадок надзвичайної ситуації, потрібно бути готовим до того, що інтернет чи мобільних зв'язок може працювати з перебоями, або ж зникнути взагалі.

Які додатки потрібно встановити на смартфон

Автономні карти

Перш за все потрібно завантажити автономні карти території на якій ви проживаєте. Це можна зробити практично в усіх застосунках, які надають інформацію про карти.

Як завантажити офлайн карти у додатку «Карти» від Google?

Відкрити додаток → натиснути на зображення власного облікового запису у пошуковому рядку → обрати пункт меню «Карти офлайн» → натиснути на меню «Завантажити карти області» → обираємо зону населеного пункту або ж області регулюючи розмір та завантажуємо карти на смартфон.

Надалі карти вибраної області будуть доступні у додатку навіть за відсутності інтернет з'єднання.

Важливо! Якщо ви раніше завантажували карти, то їх можна оновити в переліку офлайн карт натиснувши на необхідну область, а потім на кнопку «Оновити». Можна завантажити карти кількох областей, чи населених пунктів, якщо ви плануєте змінити місце проживання, чи подорожуєте.

Офлайн месенджери

Такі додатки не відправлять повідомлення в інше місто, але здатні забезпечити зв'язком на відстані до 100 метрів через Bluetooth. 

Bridgefy

Цей автономний месенджер використовує Bluetooth-зв'язок телефону для встановлення з'єднання з іншими смартфонами, на яких запущено таку ж програму. Після налаштування додаток дозволяє вам спілкуватися з користувачами Bridgefy в радіусі 100 метрів від вас.

Ви можете надіслати повідомлення з end-to-end шифруванням одній людині або створити групу для одночасного спілкування з кількома особами. Крім того, ви можете використовувати цю програму для передачі зображень без активного підключення до інтернету та навіть без облікового запису користувача.

Bridgefy також має режим мовлення (трансляції), який дозволяє надсилати повідомлення одночасно всім користувачам, які є поблизу. Ця функція також працює для користувачів, яких немає у списку контактів.

FireChat

Ще одна безплатна програма для автономного обміну повідомленнями, яка може допомогти вам у відсутності інтернету. На додаток до Bluetooth програма також використовує Wi-Fi, що дозволяє користувачам відправляти текстові повідомлення, коли немає підключення до Інтернету або стільникового зв'язку.

Briar

У цьому додатку вам просто потрібно ввести своє ім'я та встановити пароль. У застосунку ви можете надсилати текстові повідомлення без підключення до інтернету або стільникового зв'язку.

Two Way: Walkie Talkie

Після встановлення Two Way на ваш смартфон, він відразу ж перетвориться на рацію. У додатку немає реєстрації. Вам просто потрібно налаштуватися на будь-який канал та поділитися ним із друзями. Після цього просто натисніть і утримуйте кнопку Talk і коли статус лінії стане зеленим, починайте говорити. Інша людина має зробити те саме.

Rumble

Безплатна програма з відкритим вихідним кодом. Rumble позиціює себе як повністю автономний додаток для мікроблогінгу. Після встановлення з'єднання через WiFi або Bluetooth, Rumble дозволяє користувачам вільно спілкуватися та обмінюватися зображеннями без використання стільникової мережі.

Як заощадити батарею смартфона

На випадок непередбачуваної ситуації, необхідно подбати, щоб ваш смартфон був заряджений. Та через те, що батареї телефона вистачає максимум на день-два, потрібно подбати про те, як зекономити заряд.

Кожен смартфон обладнаний режимом економії енергії, тож найкращим варіантом буде якомога швидше перевести пристрій у цей режим. Чим більше заряду має батарея, тим довше телефон працюватиме в такому режимі.

Як підготувати техніку на випадок евакуації

Перш за все важливо заздалегідь підготувати план дій на випадок надзвичайної ситуації.

Мобільні телефони та портативні пристрої зарядки

Обов'язково подбайте про об'ємний альтернативний зарядний пристрій для телефону, який не залежить від розетки. Акумуляторна батарея Power Bank, яку можна заряджати від електричної розетки наперед і використовувати, якщо електроенергія недоступна. Також подбайте про те, щоб усі ваші смартфони були максимально заряджені та переведені у режим збереження енергії.

Зарядка для авто

Візьміть із собою автомобільний зарядний пристрій. Це корисний спосіб зарядити телефон, якщо у вас відключиться живлення. Якщо ви турбуєтеся про розрядку автомобільного акумулятора за допомогою телефону, не потрібно. Ви можете одночасно заряджати 20 телефонів, і ваша машина все одно продовжить заводитися.

Підготуйте резервну копію даних та документів

Контактну інформацію, особисті фотографії та копії документів збережіть у хмарному сховищі. Ваші пристрої на базі iOS чи Android мають автоматичне резервне копіювання, яке ви можете увімкнути.

Упакуйте техніку у пластик

Щоб ваші пристрої залишалися сухими упакуйте їх у різні пакети із застібкою-блискавкою: розміром із сендвіч для невеликих телефонів та адаптерів змінного струму. Планшети та невеликі ноутбуки теж варто надійно захистити, оскільки телефони у більшості випадків мають хоча б мінімальний захист від вологи та пилу.

Складіть план зустрічей

Гарною ідеєю буде домовитися про місце зустрічі в соціальних мережах на випадок надзвичайних ситуацій. Наявність плану дій у соціальних мережах є частиною будь-якого плану дій у разі непередбачуваних подій. Насамперед потрібно домовитися про платформу: Facebook, Twitter, Instagram, а потім переконатися, що платформа, яку ви використовуєте, встановлена ​​на всіх пристроях. Такі інструменти, як GroupMe, додаток для групового обміну повідомленнями також можуть прискорити та спростити спілкування.

Дізнайтеся, де у вашому місці є укриття. Завантажте собі карту на смартфон і домовтеся з рідними та близькими про зустріч у конкретному місці поряд з укриттям, якщо цього потребуватиме ситуація.

Що ще підготувати на випадок зникнення зв'язку

Портативна радіостанція

В залежності від моделі та умов використання рація може забезпечити зв'язок в радіусі від 3 до 30 кілометрів. Радіостанції бувають портативні та стаціонарні. В умовах надзвичайної ситуації для зв'язку потрібен саме портативний варіант. Вона легка, компактна та з вбудованим акумулятором.

Для роботи можна використовувати CB, LPD та PMR частоти. Для роботи в місті найкраще підходять діапазони VHF (Very High Frequency) та UHF (Ultra High Frequency).

Звук передається після натискання кнопки. Втім,  якщо є функція VOX, то натискати кнопку не обов'язково. З нею рація виходить в ефір, щойно чує голос. 

Інші важливі поради

Купіть невеликий радіоприймач та батарейки або акумулятори. Так ви зможете отримувати повідомлення від місцевої влади чи уряду. Деякі смартфони також мають функцію радіо, яка працює автономно або використовує провідні навушники, як антену.

Джерело: 24 Техно

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень