Як новий закон про мобілізацію вплине на правила перетину кордону

Це витлумачили у Держприкордонслужбі

Андрій Демченко

В Україні триває розгляд законопроєкту про мобілізацію. Процес мобілізації прагнуть полегшити, вдосконаливши законодавство. У Держприкордонслужбі пояснили, чи вплинуть такі зміни на правила перетину державного кордону.

Зміни до закону про мобілізацію ніяк не впливають на порядок перетину кордону.

Законодавство України чітко регламентує, хто, як і коли може перетнути державний кордон в умовах воєнного стану. Зокрема, це визначено правилами перетину кордону, що затверджені постановою уряду №57, – каже речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

В умовах воєнного стану військовозобов’язаним віком від 18-60 років заборонено залишати Україну, але є правила, які регламентують категорії та умови перетину кордону таким особам на період дії воєнного стану.

Прикордонники, як і раніше, цих правил чітко дотримуються, – каже Демченко.

Правила перетину кордону містять умови для кожної категорії осіб, зокрема для осіб з інвалідністю, і для осіб, які слідують для перевезення вантажів, і осіб, які внесені у систему «Шлях».

Прикордонники перевіряють мету їхньої поїздки, попри те, що вони мають відповідні розпорядження від державних органів, адже досить часто ми з'ясовуємо, що мета поїздки людини не відповідає тим, які дозволені відповідно до правил перетину кордону, – пояснив Андрій Демченко.

Також працівники Держприкордонслужби мають право запитати у військовозобов'язаного документи з Територіального центру комплектування, де має бути відмітка про відстрочку від призову, для можливості виїзду за кордон.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень