Як не набрати вагу після 40 років

Обмінні процеси в жіночому тілі уповільнюються

Правильне харчування допомагає зберегти тіло струнким. Але після 40 років йдеться не тільки про контроль калорій, але й відмову від шкідливої ​​їжі.

Що радять лікарі?

- Потрібно не просто зменшити кількість калорій у своєму харчуванні, а саме збалансувати його – вибирати правильні джерела білків, жирів і вуглеводів, а також правильно комбінувати їх, – сказала хірург-гінеколог Віра Корінна.

У цьому віці треба уникати тривалих перерв між їжею. Треба привчити себе до перекусів, але продукти для них мають бути з клітковиною та білками. Це вбереже від переїдання й підтримає метаболічну активність.

Окремо варто звернути увагу на КОРТИЗОЛ, відомий також як «гормон стресу».

Лікар підкреслила, що жінкам, які прагнуть схуднути, не можна знижувати загальну калорійність свого добового раціону до рівня менш як 1500 калорій.

Адже свідоме недоїдання може призвести до виникнення фізіологічного стресу, через який організм почне виробляти більше кортизолу.

Надлишок цього гормону в організмі сприяє тому, що тіло не витрачає жир, а навпаки, посилює його відкладення. До речі, збільшується рівень кортизолу й через брак сну.

Джерело: Жіночий світ 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень