Як насправді називається «болгарка»: цікавий факт про який мало хто знає

Багато хто навіть не припускає, чому інструмент називають саме так

Кутова шліфувальна машина, часто звана «болгаркою», є важливим інструментом в арсеналі багатьох майстрів і будівельників. Однак, чому вона так називається? 

Назва «болгарка» стало загальноприйнятим в ряді країн, включаючи росію і Україну, а також в деяких інших країнах колишнього Радянського Союзу. Цей термін походить з болгарської мови та пов'язаний з історією та виробництвом.

Хто придумав болгарку?

Кутова шліфувальна машина була винайдена в 1954 році німецькою компанією Ackermann + Schmitt. Пізніше, УШМ почали робити в Болгарії. В середині 20-го століття, інструмент став широко відомим і популярним через свою надійність та ефективність. Вона була експортована в різні країни, включаючи росію і Україну.

Чому «болгарка»?

Назва «болгарка» пов'язано з виробника, який став відомим в СРСР і за його межами. Таким чином, для багатьох людей, особливо в СРСР, «болгарка» стало синонімом кутової шліфувальної машини в цілому.

У підсумку, назва «болгарка» залишилося, і сьогодні багато людей, навіть якщо вони знають походження цього терміна, як і раніше використовують його, щоб позначити кутову шліфувальну машину.

Джерело: ГЛАВРЕД

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень