Як користуватися побутовими приладами вдома, аби економити на оплаті за світло

Та не навантажувати виснажені електромережі багатоповерхівок

Теплопостачальники столиці дали дієві поради, як користуватися взимку електроприладами вдома, аби максимально заощадити на оплаті рахунків за світло, і щоб їх використання було безпечним й не перевантажувало мережі у будинку.

Пральна машина

Пралку треба завантажувати по максимуму, адже навіть при частковому завантажені вона споживає стільки ж електроенергії, як і при повному. Не користуйтеся, якщо це можливо, пранням на високих температурах (60 чи 90 градусів), адже 90% енергії йде саме на підігрів води.

На максимум завантажуйте і посудомийну машину.

Холодильник

Ефективна й ощадлива робота холодильника залежить від того, де він стоїть. Розташовувати холодильник треба трохи далі від плити та радіаторів, адже через високу температуру збільшується навантаження на компресор, а це призводить до витрат більшої кількості електроенергії та до зменшення строку служби пристрою.

Мінімальна відстань від холодильника до стіни має становити 5 см. А неправильно розташований холодильник споживає до 30% більше енергії.

Бойлер

Налаштуйте оптимальну температуру роботи приладу. Надто висока температура – це перевитрати енергії й навантаження на бойлер.

Не вимикайте бойлер з мережі, адже на підтримку температури йде менше енергії, ніж на розігрів з нуля.

Електрочайник

Тут є нюанс. Якщо треба тільки одна чашка чаю – то й води у чайник треба наливати тільки на одну чашку. Спеціальні поділки рівня води є на кожному чайнику.

Крім того, чайник треба регулярно чистити від накипу, це зменшує витрати електроенергії.

Електроплита

Накривайте посуд кришкою – їжа приготується швидше, а споживання електроенергії зменшиться.  Конфорку можна вимкнути за кілька хвилин до завершення приготування, адже вона залишається гарячою ще якийсь час після завершення.

Праска

Починайте прасування з речей, для яких необхідна нижча температура. І поволі збільшуйте її, переходячи до прасування льону чи бавовни.

Фахівці радять замінити прилади на економні з класом енергоефективності А, А+, А++ або А+++.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень