Як і для чого переходити з Android на кнопковий телефон в 2022 році

Як це у 21-му столітті відмовитися від смартфона на користь «нерозумної» кнопкової дзвонилки?

Дивно, але у вік сенсорних технологій прості мобільні телефони нікуди не поділися. Нині їх називають фічерфонами. До появи смартфонів вони були основним засобом зв’язку, потім про них на певний час забули, а сьогодні вони переживають щось на зразок епохи відродження. А головне, навіщо?

Чому ж фічерфони, чи просто «дзвонилки», зберігають певну частку популярності?

Та тому, що люди стали помічати, як погано велика кількість цифрової інформації відбивається на працездатності та відпочинку. Світ приходить до розуміння, що бути весь час онлайн – не так круто, як здавалося на початку. Дружні зустрічі та сімейні вечори все частіше проводяться без телефонів.

Щоправда, не кожна людина має потрібний рівень самоконтролю, щоб обмежити себе у використанні смартфона. І справді: а як можна з доброї волі відмовитися від пристрою, який став мало не продовженням руки?

Виявляється, можна. Таке рішення має кілька вагомих переваг, але зараз ми хочемо поговорити не про них, а про те, які аспекти життя зміняться найсильніше, якщо змінити смартфон на просту дзвонилку.

ЗВ’ЯЗОК

І без смартфона в наші дні існує безліч способів комунікації, проте відмова від звичного засобу спілкування спричинить численні компроміси. Для початку потрібно замислитись, а наскільки ваші робочі та особисті стосунки залежать від смартфона.

  • Як часто ви здійснюєте звичайні голосові дзвінки?
  • Чи спілкуєтеся ви через SMS та MMS?
  • Чи потрібні вам певні програми для спілкування?
  • Чи є у вас члени сім’ї чи колеги, які потребують регулярного відеозв’язку?

Якщо відмовитися від смартфона, основний канал онлайн-спілкування йтиме через комп’ютер або ноутбук через веб-версії Discord, Skype, Slack або WhatsApp.

Ще одне гаряче питання: а як виходити в інтернет?

Самі «дзвонилки» погано пристосовані для виходу онлайн, натомість у багатьох є функція точки доступу для роздачі інтернету на планшет або ноутбук. Якщо і такий варіант не здається зручним, доведеться залишити смартфон при собі, але урізати його функціональність так, щоб він мало чим відрізнявся від фічерфону.

КАМЕРА

Смартфони породили повальне захоплення фотографією, а також змінили наше ставлення до прекрасного. Зберігати пам’ятні моменти стало простіше, з виду мистецтва фотографія перетворилася на засіб спілкування.

Багато звітів та документів сьогодні пересилаються у вигляді фото, а не текстових повідомлень, як це було раніше.

Для любителів мобільної зйомки відмова від смартфона буде болісною. Доведеться змиритися з низькою якістю камери на простому телефоні. Але якщо фотографувати фічерфони вміють, то їхні маленькі екрани все одно не дадуть розглянути деталі.

Простий телефон змушує переосмислити ставлення до фотографії.

Так, доведеться різко відмовитися від звички фотографувати кожну свою дію, але разом із цим життя постане під іншим кутом.

 

Мимоволі доведеться замислитися: а чи варто вмикати камеру на кожному кроці?

Чи не краще залишити деякі моменти теплим спогадом у душі, а не набором пікселів на карті SD?

НАВІГАЦІЯ

Людина має вроджену здатність орієнтуватися на території без будь-яких технічних пристроїв, але наскільки це вміння розвинене, залежить від способу життя та мислення.

Ще десять років тому люди чудово обходилися без кишенькового навігатора, знали напам’ять назви вулиць у своєму районі, могли прокласти маршрут до потрібного місця.

Навіть автомобільні навігатори зустрічалися рідко, а як користуватися паперовими картами, знав практично кожен (ну, принаймні орієнтуватися по них точно міг).

Без смартфона ці знання доведеться відновлювати. Для сучасної людини навігатор у телефоні – це не те щоб потреба.

Здебільшого це підстраховка, яка додає впевненості, коли ми виходимо із зони комфорту.

Переходячи на кнопковий телефон, в першу чергу потрібно зробити так, щоб кожен вихід з дому не був пов’язаний зі страхом заблукати.

  • Вивчіть райони, в яких доводиться бувати у робочих та особистих справах, запам’ятайте орієнтири.
  • Запишіть або збережіть контакти місцевих служб порятунку.
  • Про всяк випадок купіть паперову карту міста чи області.

Якщо навігатор є в машині, то в телефоні він взагалі ні до чого.

До речі, багато водіїв відзначають, що сучасні автонавігатори набагато точніші, ніж ті, що були в минулому.

ВІЛЬНИЙ ЧАС

Прагнення доступних розваг призводить до звички постійно зависати у смартфоні. Чим телефон простіше, тим швидше він перестане асоціюватися з іграми, а це спонукає шукати нові види дозвілля.

Читати більше книг, займатися спортом, щось намалювати, створити, вивчити – так багато хочеться в житті зробити. Як тільки буде усунуто легке джерело задоволень у вигляді телефону, знайдеться багато часу на інші корисні або приємні справи.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень