Як дві краплі води: Чому собаки схожі на своїх господарів

Вчені дали пояснення

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Іноді можна помітити неймовірну схожість собак та їхніх власників.

Дослідниця з команди поведінки людини в благодійній організації з охорони тварин у Великобританії Катріна Голланд розповіла:

Хоча це не універсальне явище для всіх власників і собак, є певні докази того, що чистопородні собаки та їх власники мають певний рівень подібності.

Риси обличчя, особливо очі, більш важливі для сприйняття схожості. За словами вчених, люди, швидше за все, підсвідомо вибирають собак, які на них схожі.

Явище пояснюється психологічним процесом, відомим як «ефект знайомства», коли люди віддають перевагу тому, що виглядає знайомо.

Отже, схожість між собаками та їхніми господарями може бути наслідком наших підсвідомих уподобань.

Джерело: livescience.com

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень