Як добитися безплатної операції в українських лікарнях

Національна служба здоров’я нагадала, що не тільки ургентні випадки лікують безплатно

Усі лікарняні фото в матеріалі -- жанрові

Національна служба здоров'я України наголошує, що безплатне лікування тільки ургентних випадків – це міф. Також існують міфи, що безоплатні операції проведуть лише для військових. Або - чим складніша операція - тим більше грошей пацієнтові потрібно заплатити.

Вся ця інформація не відповідає дійсності, - наголошують в НСЗУ.

Програма медгарантій покриває операції. Це передбачено пакетами "Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах" та "Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня.

Останній пакет передбачено для пацієнтів, які потребують нескладних хірургічних операцій, які можливо виконати лише у стаціонарі й не можливо - в умовах поліклініки.

Пацієнтам при потраплянні в стаціонар задля оперативного втручання гарантується комплекс необхідної медичної допомоги. Це стосується не лише невідкладних операцій, а й планових. Безоплатними є усі операції, незалежно від складності, - наголосили медики.

Варто наголосити, що мова йде про операції у медичних закладах, у тому числі й приватних, які мають укладений договір із НСЗУ. Це є ключовим моментом.

Пацієнт не повинен платити за анестезію. У закладах, які мають договір із НСЗУ, анестезія включена в послугу хірургічної операції та покривається Програмою медичних гарантій. Незалежно від того, планова це операція чи термінова, а також при інших втручаннях.

Для того, щоб зробити планову операцію безоплатно, потрібно обрати лікарню, яка має договір з НСЗУ за пакетом «Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах» чи «Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня» та мати направлення сімейного або лікуючого лікаря, - пояснили в НСЗУ.

При цьому медики підкреслюють, якщо у вас або у ваших лікарнях неправомірно вимагають сплатити вартість операції - залишайте скаргу НСЗУ. Оператор контакт-центру за номером 16-77 розповість, як це зробити.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень