Як діяти споживачу, якщо ціна товару не відповідає ціннику?

Не соромтеся, бо платите за товар зі свого гаманця

У Координаційному центрі з надання правової допомоги розповідають, що випадки, коли товар по «акційній» ціні з вітрини на касі пробивають по іншій ціні, іноді трапляються.

Та споживачі повинні пам’ятати, що якщо ціна на полиці магазину не відповідає ціні в чеку, покупці мають повне право вимагати продаж товару за ціною, зазначеною на ціннику.

«Людина повинна знати, що обов’язком продавця є до моменту придбання товару надати споживачу необхідну, доступну, достовірну та своєчасну інформацію про товар, забезпечивши цим здійснення свідомого та компетентного вибору. А у разі ненадання інформації або надання недостовірної інформації - це вже є порушенням законодавства.

 

Розмістивши товар на вітрині магазину та вказавши його ціну, продавець здійснює публічну пропозицію про укладення договору купівлі-продажу. Разом з тим продавець бере на себе зобов’язання продати цей товар кожному, хто до нього звертається саме на запропонованих продавцем умовах, – роз’яснуюють фахівці центру.

У разі відмови від продажу товару за ціною, зазначеною на ціннику, можна звернутися до співробітника магазину з проханням відшкодувати різницю вартості, або зафіксувати факти відмови на фото і звернутися до правозахисної організації для захисту своїх прав.

У випадку, коли людина отримує відмову на її законну вимогу, рекомендують:

  • по можливості зафіксувати такі факти на фото чи відео;
  • невідкладно вимагати книги відгуків та пропозицій, котра повинна бути наявна у вільному доступі в куточку покупця та внести до неї запис (заяву) з викладенням усіх обставин, що відбулися;
  • з’ясувати найменування суб’єкта господарювання котрим здійснюється торгівля та безпосередню адресу даного магазину;
  • подати відповідну скаргу щодо надання працівниками закладу недостовірної інформації про ціну товару та відмову в реалізації ваших прав як споживача на адресу Головного управління Держпродспоживслужби вашої області.

А подальші дії будуть залежати від розгляду поданої вами скарги.

Офіційний сайт Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області знайдете тут. 

Джерело «Судово-юридична газета в Україні» 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень