Як часто слід ходити в туалет «по великому»? Відповідь здивує багатьох

Експерти розвіяли міф

Багато хто з нас думає, що ходити «по-великому» потрібно щодня. Насправді це міф, і справа дещо в іншому. Чому це не так розповів гастроентеролог доктор Фоласаде Мей із Лос-Анджелеса, пише CNN.

Як часто потрібно спорожняти кишківник?

За словами лікаря, до нього навіть записуються на прийом люди та озвучують проблему, мовляв, вони перестали ходити в туалет «по-великому» щодня.

- Я нагадую людям, що не існує фіксованої чи нормальної кількості випорожнень, - зазначає лікар.

За словами експертів, це уявлення, ймовірно, пов'язане з вірою вікторіанської епохи в те, що щоденне спорожнення кишківника робить вас здоровішим. 

- У більшості людей стілець буває від трьох разів на день до трьох разів на тиждень. Це вважається нормальним. Коли йдеться про випорожнення як показник здоров'я, частота - не єдиний важливий фактор.

 

На те, як часто ми випорожнюємося, можуть впливати кілька факторів, у тому числі дієта, гідратація, стрес, вік, прийом ліків і соціальні обставини, - сказав доктор Мей.

Що важливо у випорожненнях? 

Медики повідомляють, що форма випорожнень, зовнішній вигляд або консистенція дефекації насправді є набагато кращим критерієм, ніж кількість випорожнень.

Якщо ви випорожнюєтеся тричі на тиждень і у вас стілець дуже твердий - це також варіант норми.

Але якщо ви надмірно напружуєтеся, коли намагаєтеся сходити в туалет, або відчуваєте, що не повністю випорожнюєте кишківник, вам, можливо, доведеться змінити свій спосіб життя.

За словами експертів, вживання достатньої кількості клітковини з овочів, фруктів, цільного зерна та горіхів може допомогти запобігти запори. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Більше оголошень