Як 22 травня не прогнати з дому удачу та достаток: народні прикмети

Православна церква України 22 травня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Василіска

В цей день було не прийнято працювати на землі, інакше, вважали, виросте лише бур’ян, полин та волошки. Тому 22 травня присвячували клопотам по дому.

Дівчата цього дня ворожили на вінку. Вінок із польових квітів пускали по річці: потонув – до біди, поплив з очей – до щасливих подій.

Якщо в цю ніч присниться гарний сон, значить, ваші стосунки з протилежною статтю розвиваються гармонійно. Якщо сновидіння виявиться тривожним - пора щось змінювати в тактиці своєї поведінки.

Дуже щасливою прикметою 22 травня вважається побачити або почути солов'я. А мешканці будинку, біля якого оселилася солов'їна сім'я, можуть очікувати на велике щастя.

За давніми звичаями до цього дня в природних водоймах не купалися. І тільки з настанням 22 травня мили ноги та прали одяг у річках і ставках.

Що не можна робити 22 травня

Дівчатам у цей день не рекомендували лити сльози, навіть від радості, інакше протягом року доведеться плакати по-справжньому. 

А ось заміжнім жінками 22 травня не можна самостійно стригти своїх обранців. Вважали наші предки, що так можна позбавити їх декількох років життя або навіть залишитися вдовою.

Не варто в цей день мити і підмітати підлогу. Якщо це необхідно, то починайте працювати від виходу до центру кімнати, щоб не вимести з дому удачу та достаток.

Не дуже вдалий день для садово-городніх робіт - посаджені рослини погано зійдуть.

 

Прикмети на 22 травня

  • Багато павуків та оводів - до гарного врожаю огірків.
  • Рік буде врожайним, якщо у день Василіска вранці на траві багато роси.
  • Соловей вночі співає – погода обіцяє бути хорошою і теплою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень