«Я таки збудую цей палац Любомирських!», - Юрій Торгун

Щоправда, новий палац з’явиться не зовсім там, де стояв старий


Рівненська міська рада
не збиралась і не збирається відбудовувати палац Любомирських, натомість це, як і раніше, але вже з новою силою готовий зробити Юрій Торгун.

Проектом міської ради передбачається знайти точне місце розташування палацу Любомирських (його фундаменти, можливо підвали), відповідним чином їх дослідити і, можливо, означити.

У європейських містах часто можна бачити подібні атракції, коли підземні рештки історичних будівель розкопують, накривають склом (чи прозорим пластиком) і підсвічують вечорами.

Можливо, щось подібне зроблять і в Рівному, якщо щось знайдуть.

Юрій Торгун в "SKY BAR MANHATTAN"

Тим часом Юрій Торгун – директор та засновник підприємства «Ізотерм С», якому належить частина землі біля стадіону «Авангард» на правах довготривалої оренди, стверджує, що розкопкам та пошуковим роботам археологів заважати чи протидіяти не збирається:

Палац Любомирських стояв зовсім не там, де ми орендуємо землю, - чомусь упевнений Юрій Торгун.

Це трохи дивно, бо навіть самі історики та краєзнавці не знають точно, де саме був той палац. Для цього й планують, як ми зрозуміли, привозити до Рівного якийсь локатор чи георадар, який тут три дні вивчатиме підземні рештки – без розкопок.

У такий спосіб, власне, й хочуть визначити – де треба копати.

Юрій Торгун, напевно, не дуже хотів би, щоб на землі, яку він орендує, знайшли якісь історичні рештки. Хоча, з іншого боку, можливо, це було б і непогано. Додало б деякої автентики тому палацу Любомирських, що його планує звести, власне, «Ізотерм».

Щоб ви розуміли, ми цю землю взяли в оренду саме на прохання Віктора Чайки. Щоб вкласти гроші і зробити для міста щось цікаве. Просто ми не встигли. Вдарила економічна криза 2008-го. Ми опинилися у великих мінусах і просто не змогли сконцентрувати необхідні кошти на цей проект, який є дуже затратним і непростим.

Але кажу: тепер я цей палац – збудую!

Цікаво, що будувати будуть не точну копію палацу Любомирських, а його приблизну репліку.

Мало того, стоятиме ця споруда не перпендикулярно до стадіону «Авангард» та вул. Замкової, а паралельно до них. Тобто у порівнянні з історичною будівлею палацу нова буде розвернута на 90 градусів.

При цьому будівля матиме не два поверхи, а три:

 Зараз немає резону робити настільки високі стелі, як тоді. Це невиправдано.

Палац буде дуже сильно своїм фасадом нагадувати історичний палац, але в ньому буде три поверхи.

Як стверджує Юрій Торгун, у цій наближеній копії палацу Любомирських від самого початку планувалося зробити дві речі: музей і готель. Ще була ідея трохи збоку – в одному архітектурному ключі – збудувати й ресторанний комплекс. Однак, тепер про ресторан мова вже, наче, не йде.

А от музей там буде точно.

Цікаво, що за землю, яку «Ізотерм» тримає в оренді вже майже 10 років, підприємство Торгуна щомісяця виплачує місту 7000 грн. Тобто 85000 грн. на рік.

Хіба це погано місту? Майже сто тисяч гривень на рік. Просто так, за землю, яка все одно стояла б невикористаною.

До речі, про землю. Юрій Торгун категорично заперечує, що він чи його підприємство у старі часи «понаотримували землі».

Стверджує, що все це безпідставні вигадки.

Усе, що зараз ми будуємо, наше підприємство. Усі ділянки під забудову – ми їх не отримували, а купували. У тих, хто цією землею володів. Ми купуємо всю землю, на якій будуємо.

У будь-якому випадку, ідея дослідити рештки палацу Любомирських хороша вже тим, що повернула із забуття ідею будівництва готелю біля «Авангарду». Хороших готелів забагато не буває. Як і туристичних атракцій.

[media=54424]

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень