«Я мушу нас усіх захистити»: У Рівному попрощаються із 24-річним Героєм

Вічна пам’ять і слава Захиснику!

Завтра, 15 липня, у Рівному попрощаються із 24-річним Захисником Сергієм Моканом.

Прощання відбудеться о 10:00 на майдані Незалежності. Поховають Героя на кладовищі «Нове», повідомили у Рівненській міській раді.

Після закінчення школи №22 Сергій Мокан опанував фах бармена у Рівненському технічному фаховому коледжі НУВГП, а щойно отримав повістку – відразу пішов служити в армію. Саме так вчинив і у перші дні повномасштабного вторгнення. Не зміг чекати та самостійно пішов у військкомат.

26 лютого дістав свою військову форму, одягнувся і пішов. Говорив, що він не боягуз, що мусить і це пройти. Казав: «Мам, а як прийдуть до нас у хату, то хто ж тебе буде захищати? Я мушу нас усіх захистити». Його взяли без черги, відправили на комісію, і вже 9 березня Сергій поїхав на Черкащину. А 24 березня їх направили на Схід. Відтоді весь час і пробув на Авдіївському напрямі, – розповіла мама Героя Надія.

Захисника нагородили відзнакою «За службу державі», за понад рік Сергій отримав три контузії, був поранений. Проходив реабілітацію вдома та у Дніпрі, проте весь час повертався думками до своїх побратимів.

Він постійно був на телефоні, цікавився, як там його хлопці. Сергія побратими поважали, бо ж добре розбирався у своїй справі. Якось хлопці навіть відмовилися без нього йти, все чекали свого Мокана. Та й сам постійно дивився по сторонах і казав: «За що ми там стоїмо? Тут зовсім інший світ...» Сергій воював не за гроші, він про них ніколи не думав, не зважав.

 

Він дуже мене любив. Постійно повторював це. У кожну вільну хвилину виходив на зв’язок, іноді навіть кілька кілометрів проходив в одну сторону, аби тільки мати можливість набрати мене і сказати, що він живий. Розповідав мені усе - і хороше, і погане. Часом аж сміявся, що я знаю про нього усе, – ділиться мама Героя.

Сергій дуже любив дітей — практично виняньчив молодшого брата, обожнював своїх племінниць — називав їх «мої сонечка». А ще обіцяв мамі, що коли повернеться, одружиться і подарує їй багато онуків. На жаль, виконати цю обіцянку не зміг.

7 липня молодший сержант Сергій Мокан загинув внаслідок штурмових дій противника біля Авдіївки на Донеччині

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень