Взимку сидітимемо без світла по 6-8 годин. Що означають віялові відключення електроенергії

Та чи вистачить нам вугілля й газу

Попри тотальні обстріли критичної інфраструктури в Україні достатньо ресурсу, аби забезпечити країну світлом і теплом. Принаймні запасів вугілля достатньо, каже експерт Інституту енергетичних стратегій та колишній начальник пресцентру НАК «Нафтогаз України» Юрій Корольчук.

Що стосується електроенергії, навіть без Запорізької АЕС нам вистачає наявного обсягу та зиму ми можемо пройти, – зазначив експерт.

Якщо всі енергоблоки України працюватимуть взимку, запасів вугілля точно вистачить. Втім, є нюанси, через які влада може вдаватися до непопулярного, але вимушеного кроку – віялових відключень електроенергії.

У ситуації зупинки блоку або двох блоків, випаде тисяча або дві тисячі мегаватів, і тоді, швидше за все, будуть вдаватися до віялових відключень, тобто контрольованого процесу обмеження споживання електроенергії. Я не думаю, що буде проблемою пережити 5, 6 чи 8 годин без електроенергії. Якщо все це контролюватиметься. У 90-х роках таке було. Не прямо таке, не можна порівнювати, але було, – каже Юрій Корольчук.

Також має вистачити й запасів газу власного видобутку. Хоч експерт й визнає, що обсяги видобутку в умовах війни знизилися, і для воєнного часу це теж – нормально.

Видобували 20, видобуватимемо 18 мільярдів кубометрів. Це невелике падіння за умов війни. Ми закачаємо до початку опалювального сезону до підземних сховищ десь 14,5 мільярда. Планували 15, але вийде 14,5. Достатньо і 12 мільярдів кубометрів, – зазначив експерт.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень