Вже у грудні тариф не покриватиме витрат. Коли подорожчає електроенергія в Україні

Теперішній тариф покриває лише послугу транспортування електроенергії

Найближчим часом в Україні зростуть тарифи на електроенергію. Зокрема, рішення про збалансування тарифу для побутових споживачів (для населення) у Кабміні можуть розглянути уже наступного тижня. Власне, це й призведе до здорожчання електроенергії уже у 2021 році.

Нинішній середній тариф для населення покриває лише транспортування енергії, а з грудня 2020 року – не покриватиме навіть його, зазначив виконувач обов'язків міністра енергетики Юрій Бойко.

Побутовий споживач платить виробнику за електричну енергію 1 копійку. По Україні середньозважена вартість транспорту електричної енергії від станції до будівлі – 1,03 гривні, а 1 кіловат за годину електроенергії в середньому коштує споживачам 1,04 гривні, – пояснив Юрій Бойко.

З грудня 2020 року НЕК «Укренерго», який є оператором подачі електроенергії, підніме тариф, внаслідок чого постачання здорожчає на 7 копійок. Це зробить збитковою діяльність навіть при покупці електричної енергії за 1 копійку.

Ціна на електроенергію в Україні не змінювалася з 2017 року і становить 90 коп. за 1 кВт-год при споживанні до 100 кВт-год, а понад це – 1 грн 68 коп. за кВт-год.

Для  промислових споживачів ціни на електрику формуються на підставі ринкових механізмів і коливаються від 2,5 грн до 4 грн за кВт-год.

За матеріалами канал24

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень