Вже з 1 липня: українців попереджають про різкий стрибок цін на продукти

На це впливає дві ключових причини

Продукти харчування, свіжі продукти, їжа
ФОТО з мережі

Українців попереджають про подорожчання продуктів. Головним чином на це вплине дві негативних тенденції. Передусім з 1 липня зростає вартість автомобільного пального. Щодо продуктів, то це очевидне подорожчання, адже вартість пального входить до собівартості. 

Експерти прогнозують, що це призведе навіть до зростання ціни на залізничні квитки. Адже до значного збільшення питомої ваги дизелю у залізничних перевезеннях призвели перебої з електропостачанням. Вартість такого транспортування підвищиться, а це призведе до тотального зростання цін «майже на все» у вітчизняній економіці.

Аналітик нагадує, що кожне підвищення тарифів державних монополій та акцизів означає, що частина підприємств в Україні припинить діяльність і вже не зможе відновити її навіть після перемоги України у повномасштабній війні з Росією. 

Нагадаємо, що після погоджених ВР змін, дизельне пальне подорожчає на 2 гривні, а бензин на півтори. 
 

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень