Вже скоро правила гри та цифри зміняться: що відомо про новий закон про другу вищу освіту для чоловіків

Парламентарі шукають спосіб, як запобігати використанню навчання у ЗВО, як способу уникнути мобілізації

Народна депутатка Наталія Піпа повідомила, що у Верховній Раді готується новий законопроєкт щодо другої вищої освіти чоловіків призовного віку, який допоможе врегулювати питання використання вищої освіти для уникнення мобілізації.

Про це вона розповіла в етері телеканалу Еспресо.

Якщо ми не змінимо умови, то ситуація зі чоловіками призовного віку, які отримують другу вищу, наступного року не зміниться.

 

Проте, я думаю, що умови зміняться. Тому ми відповідно побачимо іншу цифру.

 

Відповідний законопроєкт Веніславського був вже зареєстрований, проте в Європейському Союзі його визнали дискримінаційним за віком. Зараз розробляється інший законопроєкт, який буде мати інші критерії.

Зокрема, розказала Піпа, йдеться про запровадження обмежень не за віком, а врахування сфери діяльності вступника та інші критерії.

Тобто, буде враховуватись сфера діяльності людини й відповідність до неї набуття другої вищої освіти, - пояснила Піпа.

Нардепка наголосила, що ситуація може змінитись вже цієї зими

Наказ Генштабу повинен змінити правила гри. Оскільки, здобуття другої вищої освіти є лише відстрочкою. Тому ситуація може змінитись вже цієї зими. Звісно добре, коли люди навчаються, однак погано, коли це є способом уникнути мобілізації. Наша країна справді потребує захисників й тому ситуація є дуже складною, - додала вона.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень