Вже не улюблені: які свята втрачають популярність серед українців?

А до яких ми ставимося з любов’ю та повагою?

Київський міжнародний інститут соціології провів опитування серед українців щодо їхніх улюблених свят. З’ясувалося, що лише 2% опитаних  не ставляться до яких-небудь офіційних свят, як до важливих або улюблених.

Більшість населення України (приблизно 70%)  святкує Великдень та Різдво Христове як найбільш популярні свята, далі йдуть День Незалежності України 63% і День захисників і захисниць України (54%).

Як бачимо, популярність головних релігійних свят суттєво не змінилася, Пасха і Різдво христове продовжують займати перші місця.

Найбільші зміни відбулися зі ставленням до Дня незалежності України і Дня захисників і захисниць України.   

День Незалежності України до повномасштабної війни з Росією цінувало лише 37% населення, а зараз 63%, тобто на 26 процентних пунктів більше. День захисників і захисниць України був популярним лише серед 29%, а зараз серед 54%, тобто на 25 процентних пунктів більше.   

Ставлення до Міжнародного жіночого дня 8 березня навпаки погіршилося -  його популярність за останні два роки знизилася з 34% до 25%.

Ще більш вражаючі зміни спостерігаються, якщо порівнювати ставлення до свят протягом останніх 10 років.

Видно, що Новий рік суттєво «здав» позиції, а День Незалежності вражаюче їх набрав.

Водночас дослідники роблять висновок, що допоки існує понад 10-15% людей, які є прихильниками свята, ініціатива його скасування недоречна, соціальні умови для цього не створені.  Мається на увазі 8 березня.

Доречно скасувати День праці, 1 травня, оскільки нині охочих його святкувати лише 5%. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень