ВВС оприлюднили найгірший енергетичний сценарій України

За умови, що окупанти продовжать завдавати ударів по енергетичних об'єктам 

Залишити українців вдома без світла і тепла на 20 годин поспіль. Такий найбільш гнітючий сценарій можливого розвитку подій оприлюднює видання ВВС. Таке можливо, якщо окупанти продовжать нищити енергетичні об'єкти в Україні. 

Головним чином проблема полягає у тому, що відновити гідро- та теплові електростанції важко та дорого. Ремонти деяких з них можуть тривати роками, а деякі певно й не відновлять роботу взагалі, каже керівниця з комунікацій національної енергетичної компанії Укренерго Марія Цатурян.

Імпорт електроенергії недостатній для покриття потреб, тому  й впроваджують відключення. Нагадаємо, що гідро- та теплові електростанції допомагали балансувати українську енергосистему в пікові навантаження, адже їх швидко можна було перевести на інший режим роботи, аби виробити більше енергії або навпаки пригальмувати.

З АЕС таке неможливо - оскільки й зменшення потужності та набір потужності може тривати навіть не одну добу. 

Сьогодні українців попереджають, що ситуація може погіршитися влітку, коли люди вимушені користуватися кондиціонерами. 

Джерело: today.ua  з посиланням на BBC

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень