Вуличних котів у Рівному визнають частиною екосистеми міста: які привілеї отримають чотирилапі

Готується проект рішення

Електронна петиція з такою вимогою набрала необхідну для розгляду кількість голосів ще у березні торік.

Звернення, яке зареєструвала Наталія Ющук звучить так:

Визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Рівного, дозволити їм вільно жити в підвалах, на горищах та в інших місцях їх постійного перебування та знищувати гризунів.

Зокрема, у тексті звернення йдеться:

В нашому місті непоодинокими є  випадки замуровування котів в підвальних приміщеннях житлових будівель, що призводить до їх мученицької смерті. З метою заборони вчинення таких дій, що суперечать Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження»  просимо визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Рівного та заборонити їх вбивства.

Наслідуючи гуманну практику м. Варшави і
інших польських міст, м. Львова, а тепер вже і м. Києва, необхідно дати можливість котам вільно жити та пересуватися в підвалах, на горищах та в інших місцях їх постійного перебування, оскільки, по-перше, через відсутність притулків, це є їх єдина домівка, і, по-друге, вони виконують важливу функцію – знищують гризунів,
які є розповсюджувачами багатьох інфекцій.

Водночас, слід приділити особливу увагу
питанню контролю за розмноженням  вуличних котів, а саме розробити заходи з гуманної біостерилізації, вакцинації, реєстрації та облаштування для них домівок.

Міський голова Володимир Хомко каже, що у відповідь на цю петицію уже готується проект рішення.

- Люди це сприймають дуже серйозно і от виник навіть конфлікт.

Одна із голів ОСББ замурувала всі вікна, щоб не лазили коти в підвал. Так ці жінки вимагають відкрити вікна в її будинку. Важко сказати, хто тут має рацію, бо це її будинок, і вона вирішує. Але розпорядження таке видано ми взяли за основу розпорядження Києва і Львова, скомпонували своє і таке розпорядження на найближчій сесії буде проголосоване. Там це розпорядження вимагає, щоб коти вільно заходили в підвал, виходили з підвалу і таке інше.   

Стежте за новинами на сторінках Радіо Трек у Facebook та Telegram   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень