Втомилися вже навіть діти. Психолог розповів, що виснажує під час війни найбільше

Стосується навіть тих, хто далеко від епіцентру бойових дій

Півтора року в умовах війни: напруження, постійна тривога і готовність бігти в укриття або переїздити у безпечніше місце… Це призводить до сильного емоційного виснаження та втоми.

Ці відчуття знайомі кожному українцю, і при цьому не обов'язково бути в епіцентрі військових дій або постраждати від ракетних ударів. Основна втома - від кількості щоденної інформації.

За моєю особистою статистикою, яка ніде не фіксувалася, 99,9% дорослих і дітей втомлені через постійне відчуття внутрішньої тривоги, через події в Україні.

 

Можливо, не всі відчували якийсь гострий стрес, або гостру реакцію після тих самих вибухів. В більшості випадків - це втома від інформаційного перенавантаження. Це відчувається майже у всіх людей, які звертаються до лікаря, - каже лікар-психіатр Ілля Павлов.

Аби полегшити свій стан, лікар радить встановити своєрідний інформаційний фільтр.

Не потрібно намагатися перечитати всі новини в пабліках та телеграм-каналах, бо це дуже сильно навантажує психіку. Потрібно прибрати тригер, який спричиняє втому.

Українцям навіть важко відкласти телефон, адже є вже залежність від цього адреналіну.

Найкраще більше спілкуватися з рідними, дітьми, чи навіть через силу знайти собі хобі. Або зрештою наважитися і звернутися за допомогою до спеціаліста. В Україні це не надто поширена практика, але навіть ліки - це ще зовсім не гарантія, що проблема зникне.

Ніхто не дізнається, що ви були у психіатра, інформація про цей візит є лише у лікаря, який вас приймав і не передається іншим лікарям. Зокрема, навіть у тих випадках, коли запис до лікаря йде через електронні сервіси. Це дуже важливо донести до людей, бо від цього залежить здоров’я нації, - підкреслює спеціаліст.

 

Джерело: РБК - Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень