Вся інформація про чоловіків на планшеті у військкома: як в Україні хочуть змінити правила мобілізації

Експерти розповіли про користь і ризики ймовірного нововведення

 

Міноборони хоче провести серйозну цифровізацію Центрів комплектації. Українські Територіальні центри комплектування отримають доступ до всіх державних реєстрів вже цієї осені.

Про це заявив голова Міністерства оборони України Олексій Резніков під час Міжнародного ветеранського форуму.

— Десь до середини осені ми оцінюємо, що вийдемо на більш серйозну цифровізацію Центрів комплектації, колишніх військкоматів.

 

Сьогодні ми на стадії підписання спільних наказів з іншими відомствами про взаємний обмін інформацією, — розповів міністр.

Резніков уточнив, що таке рішення дозволить отримувати інформацію з реєстрів Міністерства юстиції, Міністерства внутрішніх справ, Центральної виборчої комісії, Міністерства закордонних справ і Державної прикордонної служби.

Цю заяву прокоментував військовий експерт, колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

Нагадаємо, станом на зараз ТЦК не мають повного доступу до більшості держреєстрів, де містяться персональні дані мільйонів військовозобов’язаних. Наприклад, про сімейний стан, майно, місце реєстрації тощо. Якщо працівники ТЦК отримають такий доступ, то процес оповіщення військовозобов’язаних для самих ТЦК може значно полегшитися, така робота може кардинально пришвидшитися.

— Фактично це буде єдиний інформаційний простір, – розповів у коментарі для ТСН.ua Владислав Селезньов.

 

– Це означає, що дані про всіх військовозобов’язаних будуть заведені у спільну мережу, представники ТЦК та СП матимуть доступ до відповідних відомостей.

 

Зараз, згідно із законом, за мобілізацію відповідає держава, а де-факто цим процесом займаються представники ТЦК, тобто Збройні сили України.

 

Це несправедливо, адже для того, щоб облік був повноцінним і ретельним, якісним, потрібно, щоб військовослужбовці мали доступ до всіх інформаційних баз. Для того, щоб ніхто не залишився поза обліком.

За словами Селезньова, наприклад, якщо людина не перебуває на військовому обліку, то ТЦК це бачитиме.

— Вся інформація буде зведена в єдину базу. Буде менше бюрократії, по-друге, це дозволить оперативно вирішувати питання.

Буде полегшений процес оповіщення, процес обліку військовослужбовців запасу, – резюмував Владислав Селезньов.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень