Вступна кампанія 2024: хто з випускників може НЕ складати НМТ?

Назвали випадок

У 2024 році усім абітурієнтам в Україні, які прагнуть стати студентами вишів, необхідно мати на руках результати національного мультипредметного тесту одразу з чотирьох предметів.

Однак, ті хто не планує продовжувати навчання у вищих навчальних закладах, такий тест проходити не потрібно.

Про це заявила голова Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко під час прямого ефіру.

Вона зазначила, що чимало нинішніх випускників шкіл питають про те, чи мають вони проходити обов'язкове оцінювання після закінчення школи.

- Якщо ви не плануєте вступати до закладів вищої освіти та турбуєтеся про те, чи потрібно вам обов'язково здавати НМТ, то «ні».

 

Якщо нинішній випускник або випускниця планує вступати до закладів вищої освіти іншої країни, то йому (їй) також не треба складати НМТ, - наголосила керівниця УЦОЯО. 

Також Вакуленко зазначила, що для тих, хто хоче вступати на будь-які бакалаврські програми ЗВО України, мультитест треба проходити. Перевірка знань проходитиме відразу по чотирьох предметах.

Нагадаємо, для реєстрації на НМТ-2024 необхідно мати такі документи:

  • паспорт або інший документ, що засвідчує особу (на підставі якого здійснюють реєстрацію для участі у НМТ);
  • один із двох документів, що підтверджує інформацію про освіту (довідка з місця навчання, що підтверджує, що особа закінчує школу у 2024 році або свідоцтво про повну загальну середню освіту);
  • документ, що підтверджує внесену інформацію про реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП): картка платника податків або паспорт громадянина України.

Також Тетяна Вакуленко зазначила, що цього року одинадцятикласники не мають необхідності здавати ДПА.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень