Встановлення ГБО необхідно внести в техпаспорт (+ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ)

На це дають 10 днів

У разі встановлення газобалонного обладнання (далі – ГБО, ред.) автовласникам нагадують про необхідність перереєстрації авто. На внесення змін до техпаспорту відводять 10 днів з моменту переобладнання транспортного засобу, говорить речник територіального сервісного центру МВС у Рівненській області Ярослава Княжинська:

- Автовласникам, які вже встановили на своїх залізних конях ГБО варто знати, що після проведення переобладнання транспортні засоби у 10-дений термін підлягають перереєстрації у сервісному центрі МВС.

 

При цьому власнику транспортного засобу видається нове свідоцтво про реєстрацію, до якого вноситься запис про встановлення на автомобіль газобалонного обладнання.

Наявність транспортного засобу при перереєстрації не обов’язкова, адже відповідно до нещодавніх змін, експертний огляд у сервісному центрі при встановленні ГБО скасували.

Водночас, працівникам Центру необхідно надати документи з підприємства, яке встановлювало газове обладнання.

Державну перереєстрацію транспортних засобів проводять на  підставі:

паспорта (у разі надання ID-картки прихопіть довідку про реєстрацію місця проживання),

 

ідентифікаційного коду;

 

акта прийому-передачі авто (видає підприємство на якому встановлюють ГБО);

 

свідоцтва про погодження конструкцій (видає підприємство на якому встановлюють ГБО);

 

акта технічної експертизи (видає підприємство на якому встановлюють ГБО або спеціальна організація, перелік яких ви можете дізнатися в сервісному центрі МВС);

 

сертифіката відповідності конструкції, (тільки для автобусів);

 

наказу керівника підприємства за призначення відповідальної особи (лише для юридичних осіб).

У разі придбання авто на вторинному ринку із встановленим і не внесеним у техпаспорт ГБО, нові власники, аби узаконити зміни, мають звернутися до організації, яка встановлювала на цей автомобіль газове обладнання

з вимогою надати документи, необхідні для внесення відомостей про переобладнання транспортного засобу в одному з територіальних сервісних центрів МВС.

Перереєстрація транспортного засобу, залежно від того іноземного виробництва автомобіль чи вітчизняного, коштує 409 і 372 гривні відповідно.

У разі, якщо автовласник не зареєструє зміни, йому загрожує 170 гривень штрафу. 

За офіційними даними, з початку  року в територіальних сервісних центрах МВС Рівненщини на газове пальне перереєстрували понад тисячу авто.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень