«Всього мільйон із 85-ти?!», - як у Рівному доплачують медпрацівникам

Які лікують хворих на коронавірус

Фото ілюстративне, "РБК-Україна"

Про 300% доплати медичним працівникам, які контактують із хворими на коронавірус, в уряді повідомляли ще на початку квітня.

А вже сьогодні про те, хто і скільки у Рівному доплатив медикам, повідомила заступниця міського голови Галина Кульчинська

На своїй сторінці у фейсбук вона пише, що надбавки за березень і квітень працівники медичних закладів обласного центру отримали з міської, а не державної казни:

Рівне, на відміну від деяких обласних центрів України, в повному обсязі виплатило 300% доплат медичним та іншим працівникам центральної міської лікарні, які безпосередньо працюють з хворими на COVID-19.

 

Загальна сума доплат становить 1 845 642 грн. Плюс 193 000 грн на доплати медпрацівникам «первинок», які працюють в мобільних бригадах.

 

Хочу підкреслити - ми зробили це в березні/квітні за власні кошти. За кошти міського бюджету.

Заступниця міського голови Галина Кульчинська

Водночас, її цікавить, як же вийшло, що з загальної суми у 85 млн грн, яку передбачили для області, Рівне отримало лише трохи більше мільйона гривень:

Мені цікаво, як же так, що з 85 мільйонів гривень медичної субвенції з держбюджету, що прийшли на Рівненську область, місто Рівне на доплату медикам в 2020 році отримало лише 1,008 млн грн?

 

Один мільйон гривень на дев'ять медичних закладів обласного центру, де проживає чверть населення області?!

 

Де центральна міська лікарня визначена обласним наказом однією з опорних лікарень області для госпіталізації пацієнтів з COVID-19 для мешканців (увага!) Острозького, Рівненського, Гощанського, Корецького, Здолбунівського районів та міста Рівне?!

ЦМЛ Рівного

Крім того, Галина Кульчинська нагадала, що у центральній міській лікарні Рівного - найбільше госпіталізованих із діагнозом «коронавірусна хвороба» та найбільша кількість медпрацівників, які залучені до лікування інфікованих.

Натомість, на підтримку закладів охорони здоров'я обласного підпорядкування, які НЕ надають меддопомогу хворим на COVID-19 і НЕ лікують хворих на COVID-19 виділено 12,3 млн грн.

 

Як же так?! Це питання до вас, шановні обласні депутати та керівництво області, - додала Кульчинська.

Нагадаємо, що 85 млн грн субвенції від Кабміну надходитимуть в область упродовж року.

Ця сума розрахована не лише на доплату медпрацівникам, залученим у лікуванні хворих на COVID-19, а й на зарплату усіх медиків області та закупівлю інсуліну.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень