Хто підтримає Паладійчука? Деякі «за» і «проти»

Найбільше обговорень нині в Рівненській політиці викликає крісло секретаря міської ради. Днями було опубліковано проект рішення міської ради про те, щоб призначити на посаду голову бюджетної комісії Сергія Паладійчука

Проект був оприлюднений, але за подіями, що розгортаються у міськраді, Володимир Хомко спостерігатиме аж ніяк не з приміщення на Соборній.

Нині міський голова перебуває у відпустці - у своєї дочки - в США.

Ми ж вирішили дізнатися у представників різних фракцій міської ради, чи підтримають вони кандидатуру Сергія Паладійчука?

Лідер фракції «ВО «Батьківщина» Галина Кульчинська розповіла, що їхня фракція жодного рішення по голосуванню за Серетаря ради ще не ухвалювала і самого рішення міського голови - не обговорювала. Позаяк немає рішення фракції, то й депутати від «Батьківщини» утримуються допоки від будь-яких голосувань на цю тему - під час засідань комісій міськради.

Наша позиція, членів фракцї «Батьківщина», в різних комісіях чітка й зрозуміла – ми не голосуємо, не приймаємо рішення в голосуваннях на комісіях стосовно секретаря міської ради тому, що немає фракційного рішення.

У «рідній» фрації «БПП «Солідарність» Сергія Паладійчука його кандидатуру, очевидно, підтримують.

На запитання, що ж вони робитимуть, якщо Паладійчука більшість не підтримає, голова фракції Богдан Гапяк відповіді не знайшов – вони впевнені в перемозі свого кандидата:

 

Я думаю, ми зробимо все, щоб цю кандидатуру підтримали. Ми виходили з того, що ми не просто захотіли, аби член нашої фракції 100% став секретарем, а ми виходили з того, щоб це була достатньо компромісна фігура. Наша фракція не є егоїстичною, нам цікаво, аби працювала вся міська рада, всі депутати.

Фракція «Об’єднання «Самопоміч» хоч і висловила свою прихильність уже висунутому претенденту, але й на випадок його програшу власного кандидата теж має:

Сергій Паладійчук може розраховувати на наші голоси. Проте, у випадку, якщо голосування покаже, що він не прохідний, тоді вже фракції будуть мати можливість висувати на другому етапі. І на цьому другому етапі ми планували висунути Ігоря Ковальця.

Єдиними з опитаних Радіо Трек, хто виступив категорично проти обраної Хомком кандидатури Паладійчука, стала фракція «ВО «Громадський Контроль»:

Ні, ми не будемо підтримувати цю особу, представника від БПП «Солідарність», як і не підтримували першого разу. Знову ми бачимо, що проект рішення з’явився без жодних консультацій та діалогів, знову усіх нас поставили перед фактом. Ми вважаємо, що це (секретар міської ради – прим. ред.) відповідальна особа в місті, і вона має бути висунута більшістю депутатів, і підтримана. Там і рішення будуть прийматися належним чином, і діалог буде.

Сам Сергій Паладійчук на наші телефонні дзвінки допоки не відповів. Однак, ми все ж сподіваємося почути його коментар, як і позицію представників «Свободи», «Радикальної партії» та «УКРОПу».

Остаточну ж розв’язку ситуація, очевидно, отримає вже на хзасіданні сесії Рівнеради, яке відбудеться 16 червня.

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень