Українців лякають голодом: Перелік продуктів, які можуть зберігатися роками

Можна зробити собі «харчову» подушку

Останнім часом в інфопросторі все частіше з’являються повідомлення про можливий голод в Україні. Цю інформацію поширюють не тільки так звані експерти з езотерики – тарологи й екстрасенси, а й деякі політичні діячі.

Мовляв, через війну та економічні труднощі українці не зможуть дозволити купувати їжу в необхідному обсязі.

Кожен для себе має прийняти рішення, як реагувати на ці «вкиди», але для тих, хто хотів би підготуватися до можливого голоду ми підготували перелік продуктів, які можуть зберігатися дуже довго. Навіть – роками.

Мед

Мед — популярний продукт, який не псується з роками за рахунок невеликої кількості води й високого вмісту вуглеводів. Бактерії та цвіль просто не виживають в такому середовищі.

Білий рис

Ця крупа при низькій температурі може зберігатися навіть 20-30 років. За потреби його можна перемолоти й отримати борошно. Бурий рис хоч і корисніший, але зберігається не більше ніж 18 місяців, як і гречка, перловка й овес.

Олія

Найшвидше псується лляна олія. Її зберігають в холодильнику не більше як рік. Решта: оливкова, соняшникова в скляній тарі залишаться придатною щонайменше два роки. Якщо хочете ще продовжити термін — насипте на дно тари трохи солі.

Цукор

Цей солодкий продукт можна зберігати роками, головне уникати високої вологості та доступу шкідників.

Макарони

Всі види макаронних виробів в упаковці можна зберігати 5, а то і 10 років. Головна умова — темне і сухе місце, далеко від мишей.

Борошно

Пшеничне борошно зберігається близько одного року, соєве, кукурудзяне і рисове не втрачає своїх властивостей протягом – 9-11 місяців. Головне покласти борошно у сухе темне місце, куди не зможуть потрапити комахи й гризуни. Найкраще пересипати борошно в скляні банки з кришкою або покласти у металеву бочку і надійно закрити.

Сіль, але НЕ йодована

Сіль можна зберігати десятки років, головне уникати вологих місць. Найкраще підійдуть скляні та керамічні тари. Йодована сіль придатна лише 1 рік.

Кава, чай і какао

Кава і какао не дуже довго зберігаються, всього близько року. А от чай можна заморозити й він буде таким же смачним та ароматним роками. Якщо місця у морозилці немає, покладіть чай хоча б у холодильник.

Сухе молоко

Сухе молоко можна додавати в каші, напої, випічку. При цьому воно зберігається понад 20 років. Радимо купити й сухе пюре, воно займає менше місця, ніж мішок картоплі. Його можна їсти як гарнір, додавати в котлети або супи.

Консерви

Консерви з риби, м’яса та фруктів-овочів переважно придатні близько трьох років. З ними треба бути обережними, адже можна підхопити ботулізм. Та й за ціною вони геть недешеві. Чи варто класти їх у запаси – питання відкрите. Найбезпечніше джерело білка – сушене м’ясо. Його можна зберігати протягом 50 років. Згущене молоко можна зберігати не більше як рік

Бульйонні кубики

За поживною цінністю вони не замінять повноцінний м'ясний продукт. Але можуть урізноманітнити смак, якщо під рукою не виявилося курочки або яловичої кісточки. Кубики зберігаються протягом 10 років.

Бобові

Страви з квасолі, гороху, нуту виходять ситними й поживними, надовго позбавляють від почуття голоду. Пролежати вони можуть більш як 15 років у сухому прохолодному місці.

Міцний алкоголь

Горілка, віскі, ром і якісне вино можуть зберігатися десятки років. Головне обрати темне і прохолодне місце. Лікери й пиво мають короткий термін придатності.

Сода

У кулінарії вона використовується як розпушувач, в побуті як натуральний засіб для чищення. Може замінити й пральний порошок, і зубну пасту. Тому сода заслуговує почесне місце в нашому списку. Головне — забезпечити сухе місце без різких перепадів температури.

Джерело: ukr.media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень