Врятує від раку і поліпшить зір: розкрита несподівана користь популярної рослини (ФОТО)

Її зараз продається багато

Петрушка – зелень, яка містить дуже корисні і потрібні мінерали для нашого організму. Споживаючи її регулярно, ви не лише отримаєте корисні вітаміни та антиоксиданти, але й також знизите ризик розвитку раку і втрати зору. Про це повідомляє UKRHEALTH.

Вітамін К, який міститься в петрушці, необхідний для кісток і згортання крові, вітаміни А і С мають антиоксидантні властивості, а білки, жири і волокна просто потрібні нашому організму.

30 грамів свіжої рубаної петрушки це:

  • 11 калорій,
  • 2 грами вуглеводів,
  • 1 грам білка,
  • менше 1 грама жиру,
  • 1 грам клітковини,
  • 108% добової норми вітаміну A,
  • 53% добової норми вітаміну C,
  • 547% добової норми вітаміну K,
  • 11% добової норми фолату,
  • 4% добової норми калію.

Петрушка містить антиоксиданти

Антиоксиданти – це з’єднання, які запобігають ушкодженню клітин від вільних радикалів. Наш організм потребує здорового балансу антиоксидантів і вільних радикалів для підтримки здоров’я.

Петрушка містить такі антиоксиданти: флавоноїди, каротиноїди і вітамін C. За словами експертів, раціон, багатий на флавоноїди, може знизити ризики виникнення багатьох захворювань, зокрема раку товстої кишки, діабету другого типу і хвороб серця.

Петрушка підтримує здоров’я кісток

Кістки людини потребують певних вітамінів і мінералів, щоб залишатися здоровими. Петрушка багата на вітамін K – необхідна поживна речовина для здоров’я кісток. 30 грамів петрушки забезпечують більш, ніж в 5 разів більше добової норми вітаміну K.

Петрушка може запобігати розвитку раку

Петрушка містить рослинні сполуки, які можуть надавати протиракову дію.

Окислювальний стрес – це дисбаланс рівнів антиоксидантів і вільних радикалів, що пов’язаний з розвитком деяких хронічних захворювань і раку.

 

Петрушка багата флавоноїдами, антиоксидантами і вітаміном С, які знижують окислювальний стрес в організмі і можуть знизити ризики розвитку деяких видів раку.

Корисна для зору

Лютеїн, бета-каротин і зеаксантин – три каротиноїди, якими багата петрушка і які допомагають захистити зір. Каротиноїди – це пігмент в рослинах, який має потужну антиоксидантну активність. Лютеїн та зеаксантин можуть запобігати віковій дегенерації жовтої плями.

Петрушка необхідна для серця

Цінність петрушки в тому, що вона є джерелом фолієвої кислоти. У 30 грамах міститься 11% добової норми. Масштабне дослідження за участю більше 58 000 чоловік показало, що споживання фолієвої кислоти пов’язано з 38% зниженням ризику серцево-судинних захворювань.

Екстракт петрушки має антибактеріальні властивості

Петрушка може попередити зростання бактерій в їжі. Бактерії, які містяться в петрушці, можуть попередити зростання поганих бактерій, а саме – лістерії і сальмонели, які провокують харчові отруєння.

Також екстракт петрушки має антибактеріальну активність проти грибкових і дріжджових інфекцій, цвілі і поширених інфекційних інфекцій типу стафілокока.

Але майте на увазі, що вагітним краще уникати (великої кількості) петрушки

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень