Вражає! Оприлюднена вартість одного голосу на виборах мера у Рівному

Скільки витратили «Рівне разом» та «Європейської солідарності» на другий тур

Хто з двох кандидатів на посаду Рівненського міського голови офіційно витратив більше коштів зі свого передвиборчого фонду? Та якою загалом вийшла офіційна ціна голосу для них за результатами усієї передвиборчої кампанії – підрахували у РОГО «Комітет виборців України».

Оскільки обидва кандидати впродовж усієї виборчої кампанії часто проводили свою агітацію невіддільно від партійної, то об’єднувати витрати їхніх кандидатських і партійних фондів, на нашу думку, цілком обґрунтовано, повідомляється на офіційній сторінці «КВУ»:

 - Переможець виборів, новий Рівненський міський голова Олександр Третяк офіційно витратив зі свого передвиборчого фонду в першому турі 719 207,5 гривень, у другому – 1 221 243,4.

 

Загальна сума офіційно задекларованих кандидатом витрат – 1 940 450,90 грн.

 

Якщо до цієї суми додати витрати партії «Європейська солідарність», від якої він балотувався (352 020,56), то загалом вийде 2 292 471,46 гривні.

 

Його опонент Віктор Шакирзян офіційно витратив зі свого передвиборчого фонду в першому турі 679 746 гривень, у другому – 2 233 876,60.

 

Загальна сума офіційно задекларованих кандидатом витрат – 2 913 622,60 грн.

 

Якщо ж до цієї суми додати витрати партії «Рівне разом», від якої він балотувався (2 272 722,23), то загалом вийде 5 186 344,83 гривні.

 

У другому турі Олександр Третяк набрав 27 451 голосів виборців, Віктор Шакирзян – 26 057.

Враховуючи загальну суму витрат (кандидатських і партійних) упродовж усієї виборчої кампанії,

то офіційно ціна одного голосу виборця для переможця обійшлася у 83,5 гривні, його опонента – 199 грн.

У Рівненській обласній громадській організації «Комітет виборців України» уточнили, що

реальна ціна голосу в кожного кандидата може бути іншою.

Адже у звітах не вказана вся агітаційна передвиборча діяльність.

Як от, наприклад, проведення різних масових заходів, зустрічей з виборцями, благодійна діяльність, розміщення прихованої агітації в ЗМІ, робота агітаторів, штабу та інше. Крім того, кожен із кандидатів та їхні партії проводили активну агітаційну діяльність до моменту офіційної реєстрації та відповідно відкриття передвиборчих фондів.

Нагадаємо, завтра у МБК пройде урочиста сесія Рівнеради. Там передадуть усі повноваження новому міському голові - Олександрові Третяку. Кажуть, на захід приїде п'ятий президент України Петро Порошенко.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень