У Рівному все більше вишок мобільного зв'язку. Чим це загрожує і чому?

Кращий зв'язок чинить вплив на здоров'я

Спеціалісти Рівненського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я дослідили рівень електромагнітного випромінювання від мобільних вишок зв'язку на вулицях Рівного. І побачили, що

найбільше рівняни його отримують на вулицях Сошенка, Набережній, Макарова, Вінницькій та Київській.

Останні дослідження Рівненського обласного лабораторного центру

Останні дослідження Рівненського обласного лабораторного центру

Спеціалісти акцентують увагу на тому, що ускладнює ситуацію відсутність контролю за дотриманням норм опромінення від вишок.

Детально ситуацію роз’яснює в.о. директора Рівненського обласного лабораторного центру Роман Сафонов:

В свій час Держсанепідемслужба ретельно контролювала дотримання нормативів. Нині нас турбує те, що питання електромагнітної безпеки з останніми законодавчими ініціативами випало з поля зору держави. І цілком прогнозовано, що ми будемо мати неконтрольоване збільшення електромагнітного навантаження в рази. Зауважу, що тривале наднормативне радіовипромінювання від базових мобільних станцій може спричиняти зростання рівня онкологічних захворювань.

Між тим, фахівці спостерігають, що населення Рівного з кожним роком отримує вище електромагнітне навантаження, спричинене розвитком радіотехнологій. А наукові дослідження свідчать, що тривале наднормативне радіовипромінювання від базових станцій мобільного зв’язку може спричиняти зростання рівня онкологічних захворювань, захворювань системи кровообігу, нервової системи та органів чуття, викликати суттєві зміни у гормональному статусі, виражено погіршувати самопочуття людей.

Тим часом, в Україні, і на Рівненщині зокрема,

чекають на впровадження швидкісного мобільного інтернету 4G.

З його появою обіцяють значні вливання коштів в бюджет країни, розвиток цифрової економіки, доступність до нових технологій та сервісів для користувачів. Втім, цей плюс має і свій мінус: адже рівень електромагнітного випромінювання ще більше підвищиться.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень