Вперше за 800 років люди зможуть побачити Вифлеємську зірку

Відомо, коли й де спостерігати за цим явищем

Сьогодні можна буде спостерігати унікальне явище: дві планети-гігантки нашої сонячної системи зблизяться у нічному небі. Саме це явище називали "Різдвяною" або "Вифлеємською" зіркою, пише NBC News.

Яскраве світло на нічному небу близько двох тисяч років тому могло бути таким же рухом планет. Однак тоді у небі зійшлися Венера і Юпітер, а в цьому році - Юпітер і Сатурн.

Повідомляється, що схоже природне явище спостерігали в 1226 році – 794 роки тому. 

Майте на увазі, що хоча два газових гіганта й можуть здаватися близькими, насправді вони розташовані на відстані сотень мільйонів миль один від одного. Але це все одно буде вражаючим видовищем.

 

Спостерігати доведеться швидко, оскільки обидві планети розмістяться поруч уже незабаром після заходу сонця, – повідомили в NASA.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень