Вознесіння Господнє 2024: коли українці відзначатимуть це свято?

За новим календарем

З 1 вересня 2023 року ПЦУ та УГКЦ перейшли на новоюліанський календар. Тому більшість свят тепер мають нові дати — на 13 днів раніше. 

Дата святкування Вознесіння Господнього прив'язана до Великодня — його віряни святкують на 40 день після Воскресіння Ісуса Христа. Оскільки зміна календаря жодним чином не вплинула на Великодень, то і Вознесіння Господнє ми будемо святкувати по-старому.

2024 року християни східного обряду в Україні святкують Великодень 5 травня, а західного — 31 березня.

 

Тому, відповідно, Вознесіння Господнє ми будемо святкувати 13 червня (9 травня).

 

Що означає свято Вознесіння Господнє? 

Згідно з Біблією, після свого Воскресіння Ісус Христос ще 40 днів перебував на землі, серед апостолів, розповідаючи їм про Царство Боже. Після цього він зібрав своїх учнів біля Єрусалима на горі Елеон, благословив їх і вознісся на Небо.

Пізніше до апостолів явилося два янголи, які повідомили радісну звістку, що в майбутньому Христос ще повернеться. Він прийде на землю, щоб судити живих і мертвих.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень