ВОВКОСОБИ: 12 тварин, подібних на вовків, вдалося вполювати мисливцям (ФОТО)

Зграя діяла на територіях, прикордонних із Білоруссю

Колись у мисливців було правило: «Не шкодуй патрона на диких собак, бо вони страшніші за вовків».

Дійсно, здичавілі собаки та вовкособи не бояться людей та на відміну від вовків ласо поїдають новонароджених зайців та косуль, прочісують зграями поля, знищуючи кладки різноманітних пернатих.

Проте, публікація волинських ЗМІ викликала негативний резонанс та нарікання з боку любителів природи. Подаємо далі без змін:

Ліворуч -- вовк, праворуч -- вовкособ

На Волині днями хтось добув великау зграю вовків з 12 особин.


Інформує Волинь.


Про це пише сайт Мисливець з посиланням на сторінку «Мисливське господарство та полювання» у фейсбуці.


«Таку кількість вовків вдалось вполювати завдяки добре спланованим діям справжніх захисників лісової, мисливської фауни, членів УТМР і адміністрації мисливських господарств», – йдеться в дописі.


Це не повністю дикі звірі, а можливо вовкособи, які більш підступні в своїх намірах, не бояться людей, мають неабияке бажання нападати на домашніх тварин, дорослих чи дітей. У таких звірів інстинкт самозбереження майже відсутній, відсутній страх перед людиною, що не характерно для дикого вовка.


Повідомляється, що хижаків протягом усієї зими 2020-2021 фіксували у кількох прикордонних районах з Білоруссю та Польщею.


«Зграя «працювала» дуже професійно, постійно змінювала свій маршрут після чергової вилазки, що сильно утруднювало її вирахування… І ось нарешті кільце замкнулось…», – заззначено також в дописі.


«Судячи з фото, і за словами стрілка, який вполював відразу 5 особин, зграя, помітивши його біля прапорців, не почала розбігатись в різні сторони, а навпаки почала оточувати його», – додав авто посту.


У пості зазначається, що це не повністю дикі звірі, а можливо вовкособи, які більш підступні в своїх намірах, не бояться людей, мають неабияке бажання нападати на домашніх тварин, дорослих чи дітей. У таких звірів інстинкт самозбереження майже відсутній, відсутній страх перед людиною, що не характерно для дикого вовка.

Вовкособ це гібрид вовка та собаки

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень