«Воно все-одно лізе межи очі»: росіянку, що прямувала у Калінінград, не пустили на територію Польщі

Вона просиділа в аеропорту 4 дні

Фото ілюстративне

Жінка прилетіла до Польщі з Кіпру в неділю, 3 грудня, і хотіла повернутися додому до Калінінграда автобусом із Варшави у понеділок вранці, - повідомляє lifehack.poland.

Однак, прибувши до Варшави, вона дізналася, що громадянам Росії не дозволено в'їжджати до Польщі, навіть якщо вони мають шенгенську візу.

В аеропорту Пафосу мені не сказали, що мене не пустять до Польщі за наявною візою.

 

Я приїхала, почала проходити контроль і прикордонник сказав, що я не зможу в'їхати до Польщі. Також прикордонник повідомив, що відправили б мене назад до Пафосу, але наступний рейс лише через 4 дні.

 

Мені відмовили у польоті в іншу країну за межами Шенгенської зони. Вчора представник авіакомпанії приніс мені макарони та 2 пляшки води. Мене перевезли до зони вильоту, — поскаржилася росіянка.

Вона також була обурена тим, що у залі очікування металеві стільці.

Мені дали 3 ковдри, бо сидіння холодні. Можна якось спати до 4 ранку, коли рейсів немає. Решту часу сидиш. Піти не можеш. Все зачинене. Ніхто більше нічого не питає. Я сиджу тут з іншою дівчиною з Африки, яку, очевидно, помістили сюди, як і мене, і нас лише двоє, - зазначила жінка.

Як пояснює видання, жінці взагалі не слід було сідати в літак на Кіпрі, що прямує до Польщі.

Згідно з чинними правилами обмеження прикордонного руху для росіян поширюються на всі польські прикордонні переходи (сухопутні, морські та повітряні), що є зовнішнім кордоном Європейського Союзу. Це означає, що громадяни Росії не можуть приїхати до Польщі з будь-якої країни за межами Шенгенської зони. В'їзд можливий лише з країн, що входять до цієї зони. Кіпр, хоч і входить до Євросоюзу, але не входить у Шенген.

Жінка звернулася до посольства Росії, але їй відповіли, що це звичайна ситуація і нічим допомогти не можуть. 

Повідомлення зібрало тисячі коментарів. Співчутливих серед них дуже мало.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень