Волосся дибки: скільки коштує оренда житла в Німеччині?

Ця країна прихистила понад 1 млн українських біженців

Які є типи орендованого житла в Німеччині

Вартість оренди житла залежить від розташування, площі, зручностей.

У цій країні можна орендувати квартиру в «житловій спілці» або «особистих апартаментах».

 

Житлова спілка – це аналог комунальних квартир зі спільною кухнею та санвузлом. Такий варіант коштує 500-600 євро на місяць за кімнату.

 

Квартири-студії малої площі – це «особисті апартаменти». За таке житло доведеться віддавати приблизно 900 євро на місяць.

Повноцінна однокімнатна квартира з меблями коштує від 1000 євро на місяць.

В яких містах найдорожче та найдешевше житло

Найдорожча оренда житла в столиці Баварії, Мюнхені. Це місто на 16 місці серед 20 найдорожчих міст Європи. Умебльована кімната коштує 600-700 євро на місяць.

Слідом за Мюнхеном йдуть Гамбург, Франкфурт і Берлін. В цих містах окрема кімната може коштувати близько 500 євро на місяць.

Найдешевшу оренду кімнат можна знайти у регіоні Саксонія-Ангальт. Наприклад, в Магдебурзі кімната коштує 200-300 євро на місяць. Трохи дорожчі міста Ерфурт, Падерборн та Лейпциг. Там оренда обійдеться в 305-320 євро.

Особисті апартаменти у Німеччині

Скільки коштує оренда житла у великих містах

Найбільше пропозицій житла у столиці.

У середньому в Берліні можна знайти до 4000 оголошень. Орендувати квартиру в Берліні можна за ціною від 700 євро до 3500 євро. Найчастіше комунальні платежі входять у вартість оренди.

У Мюнхені середні ціни на оренду на 40% вищі, ніж у Берліні. Умебльована квартира в гарному районі обійдеться від 1000 євро. Загалом вартість оренди 600- 6000 тисяч євро.

У середньому за квартиру в 25 кв. м включно з комунальними платежами доведеться викласти 1300 євро. Більшість квартир після ремонту, з сучасними меблями, телевізором, технікою.

Гамбург

Гамбург – друге за розміром місто Німеччини та найбільший морський порт країни. Оренда квартири разом з комунальними платежами обійдеться від 400 до 7000 євро. Середня вартість оренди за мебльовану квартиру в Гамбурзі становить 1500 євро у гарному районі та 1000 євро – у більш дешевшому.

Джерело:  TRAVEL РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень