Волонтер переправляв чоловіків за кордон під виглядом священників

Йому вдалося перевезти за кордон 10 псевдосвященників

Жовківський районний суд Львівської області визнав волонтера винним в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон, повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 13 листопада.

Обвинувачений розробив план поїздок до Польщі у ролі священнослужителів.

Попередньо чоловік подавав до Державної служби України з етнополітики та свободи совісті неправдиві відомості. І потім при проходженні паспортного контролю предʼявлялися документи про приналежність особи до релігійної громади.

Восени минулого року чоловік поїхав, ніби він є дияконом Релігійної громади обʼєднання «Дім Хліба» Християнських Євангельських церков у місті Кривий Ріг.

Загалом йдеться про 10 аналогічних випадків. Чоловіки виїздили також як священники Церкви Віри Євангельської «Небесний Дар» і релігійної громади «Нове покоління». 

Останній випадок трапився на початку серпня цього року. Обвинувачений сів із клієнтом в автобус Львів-Варшава, щоб супроводити його через державний кордон. При перевірці документів на пункті пропуску «Рава-Руська  Хребене» його затримали.

В підготовчому засіданні суду повідомили про угоду про визнання винуватості.

Обвинувачений раніше не судимий і має активну громадянську позицію, що полягає у волонтерській діяльності. Його засудили до 5 років позбавлення волі умовно, звільнивши з іспитовим строком 2 роки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень