«Внє палітікі» чи знущання? Російські культурні центри відкривають пункти обігріву для європейців

Акція з явним знущальним підтекстом отримала назву «З Росії із теплом»

Про це державне відомство повідомило у своїх офіційних акаунтах у соцмережах, - повідомляє видання Вінігрет.

В умовах, коли температура на вулиці і, що набагато важливіше вдома, неухильно падає, Російські будинки та культурні центри в європейських столицях відчиняють свої двері для всіх.

 

Поки ціни на газ та електрику залишаються високими, центри працюватимуть як пункти обігріву. Тут завжди можна буде випити чаю, підзарядити телефон, подивитися кіно, а для дітей показуватимуть мультфільми.

 

Тепло в будинках і людське тепло від Росії — те, що потрібно європейським сім'ям, що мерзнуть.

В умовах зростання соціальної напруженості в Європі, а також русофобії, гуманітарна акція Російських центрів культури повинна продемонструвати нашу традиційну гостинність і відігріти серця замерзаючих європейських сімей, - йдеться у повідомленнях установ. Російські будинки поза політикою, - також йдеться у повідомленні. 

Росспівробітництво – це скорочене найменування Федерального агентства у справах СНД, співвітчизників, які проживають за кордоном, та міжнародного гуманітарного співробітництва.

Його представництва мають єдину назву «Російський дім» або «Російський центр науки і культури» (РЦНК).

Очевидно, що подібний тролінг немає нічого спільного ні з наукою, ні з культурою. Твердження «Російські будинки поза політикою» теж виглядає як глум.  

У березні його спростував зокрема празький РЦНК, який опублікував на своїх сторінках у соцмережах кілька пропагандистських роликів, у тому числі випуск передачі «Бесогон-ТВ» Микити Міхалкова, в якому під соусом «українські нацисти, Зеленський – клоун, США у всьому винні, Україна хотіла напасти першою, нам не залишили вибору» виправдовується російське вторгнення в Україну.

Крім того, празький РЦНК рекомендував підписатися на Телеграм-канал «Війна з фейками», де під виглядом боротьби з дезінформацією поширюється потрібна Кремлю повістка, і публікував ролик про «Крим, що покращав за 8 років». Існує думка, що культурна та наукова діяльність Росспівробітництва є лише прикриттям для досягнення цілей гібридної війни, яку Росія веде проти Європи з 2014 року.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень