Влітку подорожі Європою відновляться, але лише для «просканованих»? (ФОТО)

Що це означає – на своїх шпальтах описує польська газета Rzeczpospolita

«Вакцинальний» QR-код має стати цього року обов’язковим для літніх поїздок за кордон. Ті, хто його не матиме, надалі зіштовхуватимуться із обмеженнями, повідомляє Радіо Трек з посиланням на Rzeczpospolita.

Європейська комісія в середу представила пропозицію щодо цифрового, зеленого сертифіката, відомого як «паспорт вакцинації».

 

Він дозволяє сподіватися на порівняно нормальне літо.

Однак газета звертає увагу, що до літа всіх охочих вакцинувати не вдасться.

Натомість сертифікат міститиме не лише інформацію про вакцинацію, а й про проходження захворювання на Covid-19 та/або негативний результат тесту. Кожна з цієї інформації має розглядатися однаково.

Ті, хто не виробить такий сертифікат, теоретично все одно зможуть переміщатися. Але в окремих країнах такі особи надалі можуть підлягати обов'язковому карантину або необхідності робити тест, зауважує видання.

Цей сертифікат, як пише «Rzeczpospolita», не що інше, як QR-код, який потрібно буде показувати відповідним органами у смартфоні або на паперовому документі.

Єврокомісія має опрацювати ідентичні технічні рішення для усіх країн Європейського Союзу, а також Ісландії, Норвегії, Швейцарії та Ліхтенштейну.

 Посадовець на сухопутному кордоні або в летовищі зісканує код і підтвердить справжність документу.

Як зауважує «Rzeczpospolita», спеціальні мобільні застосунки вже полегшують життя більшості громадян Ізраїлю. З ними там дозволений вхід до бару, на концерт, до театру або у тренажерний зал.

Паспорти для вакцинованих діють також у Китаї.

Як повідомив виданню генеральний директор порталу travelplanet.pl Радослав Дамасєвич, сертифікат вакцинації стане такою собі візою, що дозволятиме поїздки, однак тільки тоді, коли доступність вакцин більше не буде проблемою.

Як читаємо у виданні, система зелених, цифрових сертифікатів є тимчасовим заходом. Її мають скасувати, коли Всесвітня організація охорони здоров’я оголосить про завершення пандемії.  

Джерело: Польське радіо

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень