Владнати конфлікт в освіті до Млинова приїхали чиновники з міністерства

Рік тому через об’єднання шкіл тут перекривали навіть рух трасою

Днями на Рівненщині побували заступники міністра освіти й науки України. Любомира Мандзій та Петро Коржевський відвідали Млинівську гуманітарну гімназію і Млинівську ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 (опорний заклад).

Вони приїхали владнати освітній конфлікт, адже вчителі й батьки гуманітарної гімназії виступають проти переходу учнів до опорного навчального закладу.



Навчальні заклади розташовані неподалік один від одного. Школа розрахована на 1296 учнів, проте там навчається 472 дитини, у гімназії освіту здобувають 289 школярів.


В опорному закладі зроблено сучасний ремонт, у користуванні дітей нове обладнання, власний кінотеатр, вуличні тренажери та ін. За бажанням батьків учні гімназії, перейшовши навчатися у школу, можуть довчитися за попередньою навчальною програмою. Вчителям пропонують працевлаштування в школі.


[media=167063]


Питання реорганізації шкіл належить до компетенції селищної ради, до бюджету якої надходить освітня субвенція.

Через неоптимальну мережу шкіл у селищі бюджет Млинівської ОТГ втрачає 5 млн грн щороку. Саме тому лише 5 % надбавки за престижність отримують освітяни громади, - зазначив начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський.

 

Нагадаємо, у 2018 році через небажання об'єднуватися з опорним закладом батьки й вчителі гімназії навіть виходили на акцію протесту — перекривали рух трасою поблизу Млинова.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень