Військових водіїв вчать кермувати у темряві

Сьогодні на  Рівненському полігоні розпочато стажування водіїв автомобільної техніки різних категорій. Протягом місяця строковики та контрактники військ ОК «Захід», які відібрані на відповідні посади, вивчатимуть правила дорожнього руху, особливості будови і технічного обслуговування транспортних засобів, водіння в день та вночі, дії водія під час обстрілів та в інших екстремальних ситуаціях.

Більшість учасників зборів - військовослужбовці, які призвані до лав Збройних Сил України під час весняного призову на строкову службу. Для повноцінного навчання військові інструктори, які мають чималий досвід участі в АТО тісно поєднуватимуть теоретичну частину в навчальних класах та практичні заняття на автодромі, майданчику ремонтного підрозділу, військовому стрільбищі.

В рамках підготовки військових водіїв відбудуться денний марш на 70 кілометрів та нічний на 90. А під час тактико-спеціальних занять на полігоні та за його межами за кермом бійці подолають 250 кілометрів асфальту та польових шляхів.

Офіцер автомобільної служби озброєння ОК «Захід» майор Роман Поліщук розповів:

Окрім евакуації техніки з поля бою, подолання важко прохідних ділянок дороги та броду, надання першої медичної допомоги пораненим, особливістю підготовки цього разу стане пересування замінованих ділянок місцевості, дії водіїв під час обстрілів з різних типів ворожого озброєння. Ми повинні навчити водіїв того, чого навчилися самі, - а це перш за все керувати великогабаритними автомобілями в цілковитій темряві, дже саме такий спосіб переміщення військ відмінно показав себе під час виконання завдань Антитерористичної операції, - наголосив офіцер.

Повідомляє підполковник Віктор Шубец, Рівне.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень