Військові та переселенці можуть отримати пільгові кредити на житло

Удосконалено механізм надання довгострокових пільгових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі

Відтак, розширивши можливості надання таких кредитів та коло позичальників, планують збільшити будівництво такого житла.

Урядом затверджено постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі». Про це пише прес-служба Рівненської ОДА.

«Громадяни, які були вимушено переселені із тимчасово окупованих територій, зможуть отримати такий кредит. А учасники бойових дій отримають такий кредит першочергово», — пояснив суть постанови Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

За його словами, у 2015 році було надано 2 972 таких кредити.

«Програма розроблена для того, щоб підсилити можливість будівництва на селі. Ця постанова створить додаткові можливості також і для розвитку об’єднаних територіальних громад», — підкреслив Геннадій Зубко.

Постанова передбачає надання кредиту різним соціальним верствам сільського населення – як таким, що працюють в особистих селянських господарствах, так і працюючим у суспільному виробництві, зокрема внутрішньо переміщеним особам з тимчасово окупованої території, які виявили бажання працювати і проживати в сільській місцевості відповідно до тимчасової реєстрації в сільських населених пунктах.

Документом передбачено першочергове надання кредитів учасникам бойових дій в зоні проведення АТО та громадянам, які перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб.

Крім того, постановою збільшено граничний розмір кредиту, який розрахований з урахуванням інфляційних процесів в державі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень